Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
30 авг. 2017 г.
Время чтения
3 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Karl Lagerfeld Vans ile Kapsül Koleksiyonunu 7 Eylül’de Lanse Ediyor

Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
30 авг. 2017 г.

Karl Lagerfeld 7 Eylül’de dünya çapında satışa sunulacak bir ayakkabı ve hazır giyim kapsül koleksiyonu tasarlamak için Amerikalı street stili markası Vans ile iş ortaklığı yaptı.
 
Klasik Vans stillerini yeniden yorumlayan 12 look’tan oluşan koleksiyon ilk olarak 1-3 Eylül arasında gerçekleştirilecek olan Berlin moda fuarı Bread & Butter’da satışa sunulacak. Vans x Karl Lagerfeld adını taşıyan koleksiyon seçili Karl Lagerfeld ve Vans mağazalarında, ayrıca vans.com ve karl.com sitelerinde sunulacak.


Vans X Karl Lagerfeld


Yaptıkları ortak açıklamaya göre Vans’ın zamana karşı duran klasiklerine bir Paris şıklığı getirmek üzere tasarlanan kapsül koleksiyonda logo T-shirt ve sweatshirt’ler ile, alman tasarımcının dama tahtası desenli kravatının yer aldığı bluzlar, siyah-beyazreglam bomber ceketler ile deri sırt çantaları ve şapkalar yer alacak.

Karl Lagerfeld moda evi için oldukça yoğun geçen bu yıl içerisinde, marka Avustralya’nın ModelCo markası ile bir renkli kozmetik koleksiyonu tasarlamak için anlaşma imzaladı; Swarovski ile bir mücevher koleksiyonu lanse etti ve tasarımcının ürünlerinin Rusya, Kazakistan ve Belarus’ta dağıtılması için BNS Group ile özel bir anlaşmaya imza attı. Paris merkezli moda evi aynı zamanda 2017 yılında Kuzey Amerika’da erkekler için bir ısmarlama koleksiyon lanse etmeyi planlıyor. Karl Lagerfeld ağı günümüzde 80 tek markalı mağazadan oluşuyor ve önemli bir uluslararası toptan satış varlığı ortaya koyuyor, bunun yanı sıra karl.com sitesi dünya çapında 96 ülkeye dağıtım gerçekleştiriyor. Ayrıca Lagerfeld iki büyük lüks markasının (Chanel ve Fendi) kreatif direktörlüğünü de gerçekleştiriyor.

Vans hayatına 1966 yılında Paul ve Jim Van Doren kardeşlerin Anaheim Kaliforniya’da kauçuk tabanlı ayakkabılar satan bir dükkan açmasıyla başladı. Kısa süre içerisinde dama ve yan çizgili modelleri ile ünlendi ve Sean Penn’in 1982 yılında kült gençlik filmi Ridgemont Lisesinde Hızlı Günler’de Vans Slip-Ons giymesiyle dünya çapında tanınırlık kazandı. 2011 yılında Metallica; Disney karakterleri ve Beatles gibi işbirlikleriyle Vans yılda bir milyar yıllık satış eşiğini aşmıştı.

Önümüzdeki ay Karl aynı zamanda Vans görünümlerinden altısına yönelik yorumunu da ortaya koyacak.

Vans’ın Üst Düzey Ayakkabı tasarımcısı Angie Dita bu işbirliğinin Vans’ın klasik tarzı ve Karl Lagerfeld’in ikonik tasarımı arasında bir füzyon olduğunu ifade ediyor ve Karl Lagerfeld’in moda DNA’sına övgü olarak bukletli kumaş ve K-kapitone dikişler gibi öğelerin ön plana çıkarıldığını ve Vans’ın imzası damalı modelin, Karl’ın kabartmalı siluet motifi ile yeniden yorumlandığını belirtiyor.

Koleksiyondaki ürünlerin fiyatları 50€ ila 300€ arasında değişiyor.
 
 

Copyright © 2024 FashionNetwork.com All rights reserved.