Автор
Kobiden
Опубликовано
8 июн. 2011 г.
Время чтения
6 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Kayseri'nin ticaret ve sosyal hayat 'Park'ı

Автор
Kobiden
Опубликовано
8 июн. 2011 г.

Kayseri ve çevresinde alışveriş merkezi (AVM) kültürünün gelişmesinde büyük rol oynayan Kayseri Park, sadece ticarete değil sosyal ve kültürel hayata kattığı hareketlilikle de varlığını kanıtladı.






Bünyesinde bulunan 130 mağazayla sağladığı çeşitlilikle hemen her kesime hitap etmeyi başaran Kayseri Park, kendisini sürekli yenilemeyi de ihmal etmiyor. Kısa bir süre önce 10 milyon dolarlık yatırımla büyük bir yenilenme geçiren Kayseri Park'ta binanın dış yüzeyi tamamen yenilendi, geniş çaplı bir çevre düzenlemesi yapıldı, yaya yürüyüş alanları genişletildi, yeşil alanlar artırıldı, fast food katında açık alanlar artırıldı ve ısıtma-soğutma sistemleri son teknolojik uygulamalara göre yeniden yapılandırıldı.


Ayda 750 bin ziyaretçi ağırlayan AVM'lerinin Orta Anadolu'nun en büyük alışveriş ve yaşam merkezi olduğunu ifade eden Kayseri Park Alışveriş ve Yaşam Merkezi Genel Müdürü Muhsin Erkoç, dördüncü defa Kaliteli Yönetim Sistemi Belgesi'ni  almaya hak kazandıklarını söyledi. Daha iyi hizmet verebilmek adına yatırımlarının sürdüğünü kaydeden Erkoç, yeni hedef ve projelerini KOBİDEN'e anlattı.


Kayseri Park, ne zaman hizmet vermeye başladı?


Kayseri'nin alışveriş merkezi ile tanışması 1 Haziran 2006 tarihinde Kayseri Park ile oldu. Planlı, hızla gelişen bir bölgede ticari, sosyal ve kültürel açıdan sürdürülebilir bir projeye imza atarak, Kayseri Park'ın kapılarını ziyaretçilerimize açtık. Kayseri Park, Orta Anadolu'nun ve Kayseri'nin ilk ve en büyük alışveriş ve yaşam merkezi. Buna istinaden Kayseri ve çevre illerde AVM kültürünün oluşmasına vesile oldu. Hem alışveriş yapma hem de nezih bir ortamda vakit geçirebilme imkanı sağlayarak yeni bir kültürün öncüsü olduk. Kısa sürede Kayseri'nin ticari, sosyal ve kültürel çekim noktalarından biri haline geldik.


Kısa sürede bunu nasıl başardınız?


Kısa sürede bu kadar ilerlemeyi lokasyona, mimari özelliklere ve her kalitede ürüne ulaşmanın mümkün olduğu Vakko,W Collection, Mango, Nine West, Boyner, Derimod, Desa, Nike, Park Bravo, Swatch, Kiğılı, Levi's, Benetton gibi Türk ve dünya markalarından oluşan alternatifsiz 130 mağazamıza borçluyuz. Mağaza karmamızı biçimlendirirken hedef kitlenin yaşam tarzı ve tüketim alışkanlıklarını rehber tayin ederek, günümüz insanlarının değişim gösteren tüketim alışkanlıkları doğrultusunda, sektörde enerji yaratacak  çeşitlilik sunmayı hedefledik. Her kesimden vatandaşın uğrayacağı ve tüm gereksinimlerini karşılayabileceği bir alışveriş merkezi haline getirdik.


Geride bıraktığınız beş yılda nelere imza attınız?


Kapılarımızı açtığımızda amacımız, Kayseri'ye ticari, sosyal, ve kültürel alanlarda katkıda bulunurken, bünyemizde bulunan markaların da değerlerini yükseltmek ve kazançlarını mümkün olan en yüksek seviyeye çıkarmaktı. AVM'mizin  başarılı olmasında lokasyonu ve içindeki firmaların sektörel dağılımı kadar yönetiminin de çok önemli bir payı var. Gerek hizmet kalitesi gerekse verimlilik açısından daha iyi çalışılabilmesi için yatırımcı firma, kiracılar ve yönetimin uyum içinde hareket edebilmesiyle başarılı bir takım çalışması oluşturduk. Ne mutlu ki bu çalışmalarımızın boşa çıkmadığı, gerek alışverişlerle gerekse ziyaretçi sayımızın bir önceki aya göre hep artış göstermesiyle kanıtlanıyor. Ayrıca Kayseri Park, bu yıl da dördüncü defa Kaliteli Yönetim Sistemi Belgesi'ni  almaya hak kazandı. Bu belge AVM yönetimi, mağaza kiralama ve kiracı ilişkileri, genel güvenlik, temizlik, bakım, sosyal organizasyonlar, pazarlama, halkla ilişkiler konusunda yaptığımız başarılı çalışmaların bir göstergesi oluyor.


Bunların yanı sıra ziyaretçilere ne gibi hizmetler sunuyorsunuz?


Kayseri Park olarak ziyaretçilerimize alışveriş ihtiyacını karşılamanın ötesinde, eğlenceli vakit geçirmek adına değişik seçenekler sunarak yaşam merkezi olma iddiamızı yerine getiriyoruz. Her şeyden önce sağlık ve emniyet konusunda tüm özel tedbirlerin alınması, çalışanların giyim kuşamından AVM'de yer alan perakendeci firmaların sektörel dağılımına kadar birçok konunun titizlikle ele alınması, bizi diğer alternatiflerden ayırıyor. Eğlence ünitelerimize gelince; işletmeciliği Mars Group'a bağlı olan 9 salon ve bin 300 koltuk kapasitesine sahip modern sinemamız mevcut. Birbirinden farklı lezzetlerin bir arada olduğu geniş, ferah food court alanımız bulunuyor. Ailelerin alışveriş yaparken çocuklarının eğlenceli vakit geçirebileceği çocuk oyun alanlarımız da mevcut. Çocuk oyun ünitelerimizi tek bir yerde toplamak yerine, farklı katlara yayacak şekilde konumlandırarak erişimi kolaylaştırmak istedik. Başta çocuklar olmak üzere her yaştan ziyaretçimize el emeklerini, resimlerini, fotoğraflarını ücretsiz şekilde sergileme imkanı sağlayarak çekim noktası olmaya devam ediyoruz. Bu uygulamaların yanı sıra  belirli gün ve haftalarda yapılan sosyal aktiviteler, konser ve imza günleri, alışveriş trafiğini hızlandırmak için yapılan kampanyalar, sosyal sorumluluk projeleri gibi yaşama dair her şeyin planlanması ve uygulanmasıyla ziyaretçilerimize farklı ve güzel bir gün geçirebilmeleri için imkanlar sunuyoruz. Ayrıca ziyaretçilerimizin alışveriş merkezinde geçirdikleri vakit süresince işlerini kolaylaştırıcı hizmetler de sunuyoruz Bebek arabaları, engelliler ve yaşlılar için tekerlekli sandalye, bebek bakım odası ve wireless gibi.


AVM'ye yönelik yeni yatırım veya projeleriniz var mı?


Kayseri Park, dördüncü yılının sonunda ziyaretçilerine daha iyi hizmet vermek adına, hem içeride hem de dışarı, toplam maliyeti 10 milyon doları bulan büyük bir yenilenme geçirdi. Revizyon çalışmaları kapsamında, binanın dış yüzeyinin tamamen yenilenmesi, geniş çaplı bir çevre düzenlemesinin yapılması, yaya yürüyüş alanları genişletilmesi, yeşil alanların artırılması, fast food katında açık alanların artırılması ve ısıtma-soğutma sistemlerinin son teknolojik uygulamalara göre yeniden yapılandırılması, ıslak hacimli zeminlerin yenilenmesi ile revizyon çalışmalarını tamamladık. 2010 sonu itibariyle tamamlamış olduğumuz fiziki revize çalışmalarımızın yerini 2011 yılında AVM içi süslemelere, farklı etkinlik ve kampanyalara kaydırdık. Şu an 5. yıl dönümü etkinliklerinin hazırlıklarını yapıyoruz. Kayseri Park 5. yaşında da ziyaretçilerine muhteşem hediyeler kazandıracak. Çekilişsiz kurasız kampanyaya katılan herkese hediyelerimiz olacak. 'Sürpriz 5. Yıl Kampanyamız', 1 Haziran'da başlıyor.


Ayda 750 bin ziyaretçi ağırlıyor


Kayseri Park'ın ziyaretçi portföyü oldukça çeşitli. Her beğeniye, her zevke ve en önemlisi her bütçeye hitap edebilen 130 markamız ile hizmet veriyoruz. Meslek, cinsiyet ve yaş gurubu gibi faktörlere göre ayırım gözetmeden her kesimden vatandaşımızın talebini karşılayacak nitelikteyiz. Gerek alışveriş gerek ticaretinde yanında belirli gün ve haftalarda yapılan sosyal aktiviteler, sosyal sorumluluk projeleri, konser ve imza günleri gibi programlarla yaşam merkezi olma iddiamızla her kesimden halkın tercih noktasıyız.


Ürün ve hizmet alternatifinin çeşitli olduğu alışveriş merkezimizde Vakko, W Collection, Mango, Derimod, Desa, Nike, Park Bravo, Swatch, Kiğılı, Levi's gibi ulusal ve uluslararası 130 marka ve sosyal yaşam, eğlence alanlarımız ile ayda ortalama 750 bin ziyaretçimizi ağırlıyoruz.