Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
17 окт. 2018 г.
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Kering pamuk kumaşların 'dijital parmak iziyle' takip edilmesini sağlayacak

Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
17 окт. 2018 г.

İtalyan tekstil üreticisi Albini, ABD Pima pamuk yetiştiricileri derneği Supima ve Yeni Zelanda kökenli doğrulama uzmanı Oritain lüks grubu Kering için, pamuk kumaşları, hammaddenin yetiştirildiği yer olan tarladan, son ürünün satıldığı yer olan mağazalara kadar, tamamen takip edilebilir hale getirecek bir proje üzerine çalışıyor.



Bu sürdürülebilir modayı teşvik etmeyi amaçlayan yenilikçi proje üzerinden, Supima derneği üyeleri tarafından ABD'de yetiştirilen ve toplanan ardından Albini tarafından boyanan, pamuk, dikey olarak entegre edilmiş tedarik zinciri ve en yeni teknoloji ürünü bilimsel yöntemler sayesinde tamamen takip edilebilir olacak.
 
Tarlalardan toplanan pamuk örnekleri, kimyasal özelliklerinin doğrulanması amacıyla, adli tıp yöntemleri kullanılarak analiz ediliyor. Oritain ardından bu bilgileri o özel iplik için benzersiz bir dijital parmak izine dönüştürüyor. Bu ipliğin yolculuğu da tüm tedarik zinciri üzerinden izlenebiliyor böylece değiştirilmediği, kontamine olmadığı veya üzerinde oynama yapılmadığı doğrulanıyor.

Bu prosedür kullanılarak, pamuğun yetiştirildiği tarlaya göre kumaşın kökenini izlemek ve böylece daha önce görülmemiş bir izlenebilirlik sağlamak mümkün olacak.

Copyright © 2024 FashionNetwork.com All rights reserved.