Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
23 мар. 2022 г.
Время чтения
2 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Küresel Athleisure Pazarı Üç Yılda %25 Büyüme Kaydedecek -- GlobalData

Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
23 мар. 2022 г.

Pandemiden zarar görmeyen tersine olumlu etkilenen, spor-günlük giyim pazarının amansız yükselişi 2025'te öngörülen %25'lik bir artışla devam edecek.


Reiss



GlobalData analistlerine göre, pandemi öncesine göre daha fazla tüketicinin evden çalışması ve daha rahat athleisure alternatifleri aramaya başlaması daha resmi giysilere olan talebi etkileyecek.

GlobalData, küresel olarak her beş kişiden ikisinin bu yıl evden çalışmaya devam ettiğini ve bu nedenle athleisure giyime yönelik talebin yüksek kaldığını belirtti.

Ancak bu, mevcut evde çalışma alışkanlıklarından daha fazlasını ifade ediyor ve bu tür kıyafetleri yalnızca spor aktiviteleri için giymediklerini ifade eden tüketicilerin %55'i açısından bir bakıç açısı değişikliğini de gösteriyor.

Ve ofise geri dönüş gerçekleştiğinde de, şu anda devam etmekte olan gündelik giyim tarzının geleneksel ofis stili içerisinde yer bulması bekleniyor.

GlobalData'da Giyim Analisti olarak görev alan Louise Deglise-Favre açıklamasında insanların pandemi nedeniyle evden çalışırken athleisure giyimden daha fazla yararlanma olanağı bulduğunu ve  şimdi de hibrit çalışma biçimi sürdürülürken rahat giyim arzusunun devam edeceğini ifade etti. Bu trendin de, spor giyim pazarının 2021 ile 2025 yılları arasında %25,1 gibi etkileyici bir büyüme göstermesine ve 551 milyar USD'ye ulaşmasına destek olacağını belirtti.

Şirketin en son Küresel Spor Giyim Pazarı raporu, pandeminin (2020) ilk yılında satılan giysilerin dörtte birinin "spor giyim" parçalarından oluştuğunu ortaya koyuyor. Sosyal etkinlikler için daha şık ürünlere geri dönüş gösterilmesi nedeniyle spor giyimin payının bu yıl biraz düşmesi bekleniyor ancak ofis giyimi için eğilimin aynı düzeyde etkili olmayacağı düşünülüyor.

Bu da spor giyimin hazır giyim pazarındaki payını 2025 yılına kadar etkileyici bir şekilde %23,6'ya çıkaracağı anlamına geliyor.
 

Copyright © 2024 FashionNetwork.com All rights reserved.