Автор
AFP
Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
27 июл. 2022 г.
Время чтения
2 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

LVMH Satışları ve Karı Yeni Zirvelere Ulaştı

Автор
AFP
Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
27 июл. 2022 г.

Dünyanın en büyük lüks grubu LVMH yaptığı açıklamada, belirsiz ekonomik ortama rağmen yılın ilk yarısında satışlarının ve karının arttığını ifade etti.


Givenchy - İlkbahar -Yaz 2023 - Erkek Giyim - Paris - © PixelFormula



Markaları arasında Louis Vuitton, Bulgari, Givenchy ve TAG Heuer bulunan grup, son yıllarda lüks sektöründe büyümeyi yönlendiren Çin'in yanı sıra Avrupa ve ABD'deki keskin toparlanmanın kazanımları artırmaya yardımcı olduğunu söyledi.

Ocak-Haziran döneminde net kar, geçen yılın aynı dönemindeki "rekor" kazanca kıyasla yüzde 23 artarak 6,5 ​​milyar euro'ya (6,6 milyar ABD doları) ulaştı.

Satışlar yüzde 28 artarak 36,7 milyar euro'ya ulaştı.

Şirketlerin çoğu, marjlarının enflasyon nedeniyle daraldığını görürken, LVMH, gelirini 1,3 puan artırarak yüzde 27,9'a çıkardı.

Şirket, satışlara yönelik coğrafi dağılımı belirtmedi, ancak Asya'nın "Çin'deki yeni sağlık kısıtlamaları nedeniyle daha düşük bir büyüme seviyesi gördüğünü" açıkladı.

Geçtiğimiz yıl Japonya hariç Asya bölgesi, toplamın yüzde 35'ini oluşturarak LVMH'nin en büyük satış bölgesi olmuştu.

Mali İşlerden Sorumlu Başkan Jean Jacques Guiony yaptığı bir konferans görüşmesinde LVMH'nin Çin'e karşı bir bekle-ve-gör yaklaşımı izlediğini, ancak Covid-19 salgını sona erdiğinde "talepte geri dönüş olacağından emin" olduğunu ifade etti.

LVMH'nin satışlarının yaklaşık yarısını oluşturan moda ve deri ürünleri, yüzde 31'lik büyüme ile 18,1 milyar euro'ya ulaşarak diğer bölümleri geride bıraktı.
 

Копирайт © 2024 AFP. Все права защищены. Любая информация даннного раздела защищена законом об интелектуальной собственности и не может быть скопирована, перепечатана, изменена, издана или использована в коммерческих целях.