Автор
Kobiden
Опубликовано
21 февр. 2011 г.
Время чтения
3 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Lion Company, mağaza sayısını iki katına çıkaracak

Автор
Kobiden
Опубликовано
21 февр. 2011 г.

Krizin etkilerinin geçmesiyle büyüme planlarını devreye alan Lion Company, mağazalaşma çalışmalarını Ege Bölgesi geneline yayacak. Halen İzmir’de 15 konsept mağazası bulunan Lion Company, bu yıl içinde bölgenin diğer illerinde 15 mağaza daha açmayı hedefliyor.




Krizin etkilerinin geçen senenin ortasına kadar sürdüğünü vurgulayan Lion Company Yönetim Kurulu Başkanı Behçet Yılmaz, “Fakat yılın ikinci yarısında piyasalarda ciddi bir rahatlama meydana geldi. Biz de yıl sonuna kadar yaralarımızı sardık. Bu yıl büyüme sürecine girmeyi hedefliyoruz. Lion Company, İzmir’de iyi tanınan bir marka. Kentin çeşitli bölgelerinde 15 konsept mağazamız var. Hedefimiz 3 yıl içinde bu mağazaları ülke geneline yaymak. Buna Ege Bölgesi’nden başlayacağız. 2011 yılı içinde Ege’deki diğer illerde toplam 15 mağaza daha açmayı hedefliyoruz” dedi.

Konsept mağazalar dışında çeşitli satış noktaları ile son tüketiciye ulaştıklarını belirten, “Türkiye genelinde 75 satış noktasına ürün veriyoruz. Gömlek, jean, triko kazak, sweatshirt gibi bay ve bayan spor dış giyim ürünleri üretiyoruz. Altındağ’daki kendi atölyemiz ve bizim için çalışan fason atölyelerde yaklaşık 500 kişiye istihdam sağlıyoruz.  Geçmişte bir dönem Irak’a ihracat yaptık. Bu yıl da yurtdışına yönelmeyi planlıyoruz. Hedef pazarlar olarak Türk Cumhuriyetleri, İran ve Irak olarak belirledik. Geçtiğimiz günlerde İzmir’de İranlılara yönelik bir alım heyeti organizasyonu gerçekleştirildi. Biz de burada İranlılarla görüşmeler yaptık. Bunların sonuçlanmasını bekliyoruz. Yıl içinde fuarlar ve karşılıklı ziyaretlerle yurtdışı pazarlara tekrar adım atmak istiyoruz”  diye konuştu.


1971’de Mardin’de terzi çırağı olarak mesleğe adım attığını anlatan Yılmaz, “1979’da askerlik yapmak için İzmir’e geldim. Askerlikten sonra da işime burada devam etmeye karar verdim. Terziliğin yerini hazır giyime bıraktığını zamanında gördüğüm için 1988’de 2 makine ile konfeksiyon sektörüne girdim. İki kişi çalışıyor, fason üretim yapıyorduk. O dönemde fason hizmet verdiğim firma ve markaların çoğu şu an piyasada yok. Attığım doğru adımlar sayesinde zamanla atölyeyi büyüttüm. Makine sayısı 20’ye çıktı, Mardin’de beraber terzilik yaptığımız iki kardeşim de yanıma geldi. Kısa süre içinde fason üretimi bırakıp kendi markamızı oluşturma kararı aldık. O dönemde blue jean tüketimi üretimden çok daha hızlı artıyordu” dedi.


15 mağazamız var


Jean pantolona ilginin ekonominin liberalleştiği 1983’ten itibaren daha da arttığını söyleyen Yılmaz, şöyle konuştu: “Biz de Yılmaz markasıyla kot pantolon üretimine başladık. Fakat gördük ki blue jean tüketicisi olan gençler arasında yabancı marka merakı çok fazla. Gençler Levi’s, Lee gibi markaların yanında Yılmaz adını görünce, yerli olduğu için burun kıvırıyorlardı. Arkadaşlarımla yaptığım bir sohbet sırasında Lion adını marka olarak almaya karar verdim. Hem anlamı hem de söylenişi çok hoşuma gitmişti. Kardeşlerimin itirazına karşın bu isimde karar kıldım.”

Sadece markalarını değil zaman içinde ürünlerin kalitesini de yükselttiklerini dile getiren Yılmaz, başlangıçta modelleri başka markalardan esinlenerek üretirken, daha sonra kendi tasarımlarını oluşturmaya başladıklarını belirtti. 1992’den bu yana kendi dizaynlarını kullandıklarını vurgulayan Yılmaz, “Ürün çeşitliliğimizi geliştirdik. Tesisimiz büyüdü, çalışan sayımız arttı, kendi satış noktalarımızı oluşturduk. Şu an spor giyim denince akla gelen tüm ürünler portföyümüzde bulunuyor, İzmir’de Lion adıyla 15 mağazamız var. Türkiye’nin farklı yörelerinde  75 satış noktasından tüketiciye ulaşıyoruz” diye konuştu.