Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
10 июн. 2020 г.
Время чтения
3 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Londra Moda Haftası'nın Yalnızca Dijital Programı

Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
10 июн. 2020 г.

Londra Moda Haftası (LFW), Salı günü yönümüzdeki haftasonu yapılacak olan ilk yalnızca-dijital sezonunun programını açıkladı. Açılış etkinliği Cuma sabahı başlayacak.


Roksanda - Fall-Winter2020 - Womenswear - Londra - © PixelFormula


Avrupa'nın Mart ayında sokağa çıkma yasağı ilan etmesinin ardından, Milano ve Paris'teki benzerleri gibi, İngiliz Moda Konseyi (BFC) de Haziran erkek giyim sezonunu iptal etti ve daha sonra karma sezona dönüştürme kararı aldı. Sosyal mesafe kuralları gereği canlı defileler gerçekleştirilemeyecek.
 
Ve karma bir sezon olmasına rağmen, yayınlanan geçici takvimde listelenen az sayıda kadın tasarımcı olduğu görüldü. Bununla birlikte, Pazar günü Roksanda'nın tanıtacağı bir LFW Designer Diary gerçekleştirilecek.

BFC yaptığı açıklamada bu yeni dijital deneyimin, röportajlar, podcast'ler, tasarımcı günlükleri, web seminerleri ve dijital showroomlar aracılığıyla, tasarımcılara hikayelerini anlatma ve son birkaç aydır edindikleri deneyimleri paylaşma fırsatı sunan küresel bir buluşma noktası görevi göreceğini ifade etti.
 
Oxford Economics tarafından yayınlanan veriler modanın Birleşik Krallık ekonomisi üzerindeki öneminin altını çiziyor. 2019 yılında, İngiliz moda sektörü Birleşik Krallık GSYİH'ine doğrudan 35 milyar Sterlin katkı sağladı ve 2018 yılına göre %9,38 yükseliş kaydetti. Sektörde çalışan sayısı ise 890.000 olarak ifade edildi. 
 
Moda haftası takviminde 51 adet etkinlik yer alıyor. Gerçekleştirilecek ilk etkinlik Cuma öğlen 12'de (GMT) başlayacak ve Mulberry'nin Pazar akşamı saat 8'de gerçekleştireceği sanal My Local etkinliğiyle sona erecek. 
 
Hussein Chalayan veya GQ baş editörü ile röportajın da aralarında yer aldığı yalnızca yarım düzine etkinlik gerçekten canlı etkinlikler olacak.d BFC Menswear Chair Dylan Jones doing a podcast with Tinie Tempah.
 

Marques' Almeida - Fall-Winter2020 - Womenswear - Londra - © PixelFormula



Tüm tanıtımlar önceden kaydedilmiş videolardan oluşacak şekilde, genç tasarımcılar yeni fikirlerini sunacak. Sezonda aralarında Marques’Almeida, Lou Dalton, Bianca Saunders, Charles Jeffrey Loverboy and  Preen by Thornton Bregazzi'nin de yer aldığı bazı yıldızlar da yer alacak.
 
Burberry gibi son yıllrda erkek ve kadın giyimi kadın sezonunda tanıtan önemli isimler veya şehirdeki en büyük isimlerden Jonathan Anderson listede yer almıyor ve bu haftasonu etkinlik düzenlemeycek.
 
Burberry şu an için Eylül ayında karma bir defile yapmayı planlıyor. Yarı fiziksel yarı dijital olacak etkinliğe fiziksel katılımın olup olmayacağı henüz belli değil.
 
Oldukça deneysel olması beklenen sezonda Londra önde gelen perakendecilik isimlerinin desteğine güveniyor.

BFC uzun haftasonunu LFW Takvimi, Explore Bölümü ve Tasarımcı Profilleri olarak üç bölüme ayırdı.
 
Explore'da British Vogue'un baş Editörü Edward Enninful Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan ile sistemik ırkçılığı tartışacak; Galeries Lafayette 10 İngiliz tasarımcıyı Champs-Élysées mağazasına getirecek; Mount Street Erdem ve Roland Mouret ile modayı kutlayacak ve Londra merkezli bir yazar, performans sanatçısı ve film yapımcısı olan Tomfoolery, Vogue Italia'nın Haziran Basım'ında yer alan What Are You Drawing'i tanıtacak.
 
Moda Haftası ile yoğun bir 72 saat gerçekleşecek gibi görünüyor.

Copyright © 2024 FashionNetwork.com All rights reserved.