Автор
Reuters
Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
3 мая 2023 г.
Время чтения
2 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Louis Vuitton Sonbahar Ön Koleksiyon Defilesiyle Seul'ü Büyüledi

Автор
Reuters
Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
3 мая 2023 г.

LVMH'nin en iyi moda markası Louis Vuitton, Cumartesi günü lüks pazarının önde gelen başkentlerinden biri olan Seul'de bir köprü üzerinde ilk sonbahar ön koleksiyonu defilesini gerçekleştirdi.



Reuters


Yönetim kurulu başkanı ve CEO Pietro Beccari'nin bu yılın başlarında Louis Vuitton'a katılmasından sonra gerçekleştirilen en yüksek profilli etkinliklerden biri olan bu defilede, Han Nehri boyunca uzanan çift katlı Jamsu köprüsünün alt katına kurulan pist mavi gölgelerle bezendi.

Modeller, Louis Vuitton kadın koleksiyonları kreatif direktörü Nicolas Ghesquière tarafından tasarlanan geometrik desenli sportif tasarımları, trafiğin 24 saat boyunca durdurulduğu 795 metrelik köprü üzerinde tanıttı.

Kalın topuklu ayakkabılar, şık rüzgarlıklar, kloş mini etekler ve çizgili takım elbiselerle karşımıza çıkan modeller, podyum yürüyüşlerine bir tünelden çıkarak başladı. Defile sırasında çalınan Kore geleneksel müziği de arka planı oluşturmak için çağdaş parçalarla harmanlandı.

Dior ve Valentino da dahil olmak üzere Avrupa'nın diğer lüks moda evleriyle birlikte Vuitton da K-pop yıldızlarının küresel popülaritesinden ve gençler arasındaki çekiciliğinden yararlanmaya yöneldi ve son dönem elçilerini K-pop yıldızları arasından belirledi.

Cumartesi günü gerçekleştirilen defilenin skenografisine 2021'in hit Netflix dizisi "Squid Game"in yaratıcısı ve yönetmeni Hwang Dong-hyuk da dahil oldu.

Morgan Stanley analistleri, Güney Korelilerin kişi başı ortalama 325 dolarlık harcama ile dünyanın kişisel lüks mallara yılda en çok harcama yapan ülkesi haline geldiğini ifade etti.


 

© Thomson Reuters 2024 Все права защищены.