Автор
AFP
Опубликовано
16 февр. 2011 г.
Время чтения
2 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Marc Jacobs: orta yaşlı haylaz çocuk

Автор
AFP
Опубликовано
16 февр. 2011 г.

Limuzinler, bodyguardlar, girişte itişen kalabalık...Neredeyse 48 yaşında ama hala Amerika'nın en gözde tasarımcısı; Marc Jacobs herkesin bayıldığı modanın haylaz çocuğu olmaya devam ediyor.

Marc Jacobs
Marc Jacobs, Sonbahar/Kış 2011 Defilesi , NY Fashion Week (photo by Pixel Formula)


Son koleksiyonunun gösterimi için Lincoln Center'ın kurumsal ortamından uzak Lexington Armory'yi tercih eden tasarımcı, sezonun trendleri olarak beliren ağır kumaşlar, kırmızılar ve kürk yerine yine kendi bildiğini okudu.

Dekorasyon 1940'lı yıllardı ama podyumdaki mankenler 21. yüzyıl, hatta belkide gelecektenmişçesine modernlerdi. Dolgu topuklu rugan botlar, kalem etekler ve payetler giymişlerdi. Selofan gömlek ve imitasyon kürk haricinde o bilindik romantik görünümü hatırlatmayan, sert kesimli puantiyeler de koleksiyonun başlıca öğeleriydi. Marc Jacobs'ın bu uzay çağı defilesi tasarımcının hala herkesin başını döndürebildiğinin kanıtı oldu.

Marc Jacobs
Marc Jacobs, Sonbahar/Kış 2011 Defilesi , NY Fashion Week (photo by Pixel Formula)


Diğer tasarımcılara gelirsek, ağır hava şartlarının onları sıcak kumaşları arayışa iten başlıca ilham kaynağı olduğunu söyleyebiliriz. New York'ta görülen rekor kar yağışları ardından Calvin Klein'dan Thakoon'a kadar bir çok tasarımcının neden kürk ve yüne yöneldiğini rahatlıkla anlıyoruz.

Alexander Wang'in cumartesi günü düzenlenen defilesinde ise kalın siyah pançolar ve bacakları örten satenler, üstü saran kaşmirler öne çıkıyorlardı. Wang, "manto, anorak, parka, kap...her türlü paltoyu karıştırmak istedim" dedi.

Marc Jacobs
Marc Jacobs, Sonbahar/Kış 2011 Defilesi , NY Fashion Week (photo by Pixel Formula)


Pazar günü Derek Lam, sezonun revaçtaki trendi kürkü kollarına taktığı flanel paltolarla karşımıza çıktı.

Calvin Klein ise, Wall Street çalışanları rüzgarlı Manhattan caddelerinde dolanırken giysinler diye büyük kürkler, deri ceketler ve elektrik mavisi şişme montlarla hazırladığı erkek koleksiyonuyla bir adım öteye geçti. CK erkek giyiminin tasarımcısı Italo Zucchelli koleksiyon için, "Ben soğuktan korunma fikriyle ilgileniyorum" dedi.

Amerikan modasının yeni yıldızlarından Thakoon, hem ceketlerde hemde elbiselerde kullandığı yünlüleri podyuma çıkardı.

Son olarak Donna Karan, siyah mini elbiseli mankenler ısınsın diye sert görünümlü siyah ve beyaz paltolar sundu.

by Paola Messana

Копирайт © 2024 AFP. Все права защищены. Любая информация даннного раздела защищена законом об интелектуальной собственности и не может быть скопирована, перепечатана, изменена, издана или использована в коммерческих целях.