Автор
AFP
Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
15 дек. 2021 г.
Время чтения
2 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Marco Gobbetti, Ocak ayında Salvatore Ferragamo'nun Başına Geçiyor

Автор
AFP
Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
15 дек. 2021 г.

İtalyan lüks evi Salvatore Ferragamo Salı günü yaptığı açıklamada, daha önce İngiltere merkezli Burberry'ye liderlik eden Marco Gobbetti'nin 1 Ocak 2022'de şirkete yeni CEO olarak katılacağını duyurdu.
 

Marco Gobbetti  DR

Buna paralel olarak İtalyan şirket, genel müdür yardımcısı Michele Norsa'nın istifa ettiğini ve Aralık sonunda görevinden ayrılmayı planladığını açıkladı. 2006'dan 2016'ya kadar Salvatore Ferragamo'yu yöneten Norsa, Mayıs 2020'de Floransalı lüks moda evine dönmeden önce Missoni bünyesine geçiş yapmıştı.

Haziran ayında Ferragamo, Gobbetti'nin şirkete CEO olarak katılması için bir anlaşma yaptığını açıkladı. Gobbetti daha önce Moschino'da çalıştı ve 2017'de Burberry'ye geçmeden önce LVMH'de bünyesinde 13 yıl boyunca Givenchy ve Celine için CEO olarak görev yaptı.

Şirket Salı günü yaptığı açıklamada, Gobbetti'nin Ferragamo'ya gelişinin dünya pazarları için yeni bir marka büyütmesi ve geliştirilmesi aşamasının başlangıcını işaret ettiğini belirtti.

İtalyan marka, yılın ilk dokuz ayında 40 milyon Euro net gelir elde etti. Bu sonuç, Asya ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki satışların etkisiyle şirketin faaliyetlerindeki toparlanmayı yansıtıyor. Covid-19 krizinden  oldukça olumsuz etkilenen marka 2020 yılının aynı döneminde 96 milyon Euro kayıp açıklamıştı.

Şirketin geliri, Ocak-Eylül döneminde yıllık %34 artarak toplam 785,3 milyon Euro'ya yükseldi. Kökenleri 1927'ye dayanan İtalyan grubun bünyesinde 3.750 çalışanı bulunuyor.

 

Копирайт © 2024 AFP. Все права защищены. Любая информация даннного раздела защищена законом об интелектуальной собственности и не может быть скопирована, перепечатана, изменена, издана или использована в коммерческих целях.