Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
8 мая 2019 г.
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Max Azria 70 Yaşında Hayatını Kaybetti

Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
8 мая 2019 г.

Max Azria 1990 ve 2000'li yılların en parlak başarı hikayelerinden biri olarak anılacak. Tasarımcının eşi Lubov Azria Amerika basınına yaptığı açıklamada, 6 Mayıs Pazartesi günü son 38 yılını geçirdiği ülke olan ABD Houston'daki evinde vefat ettiğini ifade etti.


Lubov ve Max Azria BCBG Max Azria Sonbahar/ Kış 2016 New York defilesinin ardından seyircileri selamlarken - © PixelFormula


1949 yılında Tunus'ta doğan Max Azria gençlik yıllarında ailesiyle Paris'e taşındı. Kardeşi Serge Azria ile birlikte tekstil dünyasına adımını attı ve Paris'in en eski kumaş bölgesinde önemli tedarikçilerden biri olan Sentier'yi kurdu. Kardeşler 1981 yılında işletmelerini sattı ve Max Azria'nın bir tasarımcı olarak adını duyurduğu ABD'ye taşındı.

1989 yılında Azria, yüksek kaliteli kadın giyim markası BCBG Max Azria'yı lanse etti. Başarısından teşvik bulan Tunuslu tasarımcı yavaş yavaş büyük bir moda grubu kurdu ve Hervé Leger, Dorotennis ve Manoukian gibi markaları da satın aldı.

Birçok yatırım fonunun sermayesine katılımının ardından Max Azria BCBG'deki yönetici rolünden 2016 yılında ayrıldı. Bir yıl sonra ise grup iflasını ilan etti ve Amerikalı grup Marquee Brands tarafından alındı.

 Azria uzun süren hastalık sürecinin ardından 6 Mayıs günü hayata veda etti.

Copyright © 2024 FashionNetwork.com All rights reserved.