Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
13 нояб. 2019 г.
Время чтения
2 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Met Gala 2020 Teması

Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
13 нояб. 2019 г.

Camp, punk ve Katoliklik gibi temaların ardından Metropolitan Sanat Müzesi'nin Kostüm Enstitüsü 2020 temasının "About Time: Fashion and Duration” (Moda ve Süreklilik) olarak belirlendiğini açıkladı.


Surreal, David Bailey (İngiliz, doğum tarihi: 1938), 1980 - Image courtesy of The Metropolitan Museum of Art, Photo © David Bailey


1870'lerden günümüze modanın yüz yıldan daha uzun süreli izini süren tema, yeni sergiler ve kamuya açık etkinlikler ile birlikte müzenin 150. yılını kutlayacak.

Met'in direktörü Max Hollein, merakla beklenen moda sergisi ile, hem ileriye dönük hem de geçmişe dönük yansımalarla modanın hem doğrusal hem de dairesel doğasının yansıtılacağını ifade etti.

Şovun müzenin 150 yıllık geçmişi içerisine modanın sürekliliğini de nüanslı bir biçimde ortaya koyacağını belirtti.

Tema filozof Henri Bergson'un akan, biriken ve görünmez olan zamanı anlatan la durée kavramından ilham aldı. Virginia Woolf'un yazıları ziyaretçilerin modanın kısa süreli akıp geçen ritmini yansıtmayı hedefleyen doğrusal ve tersine kronolojiler serisi içinde gezinmesini sağlayacak. 

Kostüm Enstitüsü'nden sorumlu kuratör Andrew Bolton, Wendy Yu Modanın kalıcı bir şekilde zamana bağlı olduğunu, yalnızca ilgili dönemin ruhunu yansıttığını ve temsil ettiğini ancak modanın zaman içerisinde değiştiğini ve geliştiğini dolayısıyla da oldukça hassas ve doğru bir gösterge görevi gördüğünü belirtti.  Kronolojiler dizisi sayesinde, serginin geçici sapmalar ve moda tarihindeki dönüşümleri analiz etmek için süreklilik kavramını kullanacağının da altını çizdi.

Tema 4 Mayıs 2020, Pazartesi günü gerçekleştirilecek 2020 Met Gala'sında da yansıtılacak. Nicolas Ghesquière, Lin-Manuel Miranda, Emma Stone, Meryl Streep'in Anna Wintour ile birlikte eş başkan olacağı açıklandı.

Copyright © 2024 FashionNetwork.com All rights reserved.