Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
5 окт. 2022 г.
Время чтения
3 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Müşterilerin %70'i Çok Kanallı Alışverişi Tercih Ediyor

Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
5 окт. 2022 г.

Yalnızca çok kanallı alışverişi tercih etmekle kalmayıp, aynı zamanda telefonlarını mağaza içinde araştırma için kullanarak ve ayrıca fiziksel konumlardayken çevrimiçi alışveriş yaparak, fiziksel olanı sanal ile aktif olarak birleştirmeyi tercih eden çoğu tüketici için, için fiziksel ve çevrimiçi perakende arasında seçim yapmak bir sorun değil.


Photo: Sandra Halliday



Bu içgörü, ürün incelemesi/UGC uzmanı Bazaarvoice'un dünya çapında 6.000'den fazla alışverişçi ve 400'den fazla perakendeciyle gerçekleştirdiği ankete dayalı çalışmanın sonucunda elde edilmiştir.

Anket, “Çevrimiçi ve çevrimdışı alışveriş arasındaki çizginin bulanıklaşmaya ve daha fazla kırılmaya devam ettiğini tespit etti. Çoğu tüketici, bir satın alma kararına yönelik birden fazla temas noktası arıyor. Alışveriş yapanlar, kullanıcı tarafından oluşturulan içerik aracılığıyla, sosyal medyanın keşif, araştırma ve dönüşümde giderek daha önemli bir rol oynamasıyla satın alma yolculuğunun tüm aşamalarında diğer alışveriş yapanları etkiliyor".

Anketin istatistiklerine bakıldığında, katılımcıların neredeyse dörtte üçü çok kanallı alışverişi tercih ettiklerini söyledi. En mutlu hissettikleri alışveriş şekli sorulduğunda, alışveriş yapanların %70'i hem mağaza içi hem de internetin bir karışımını söylerken, yalnızca %20'si mağazada ve %10'u ise çevrimiçi olarak yanıt verdi.

Alışveriş yapanların yaklaşık üçte ikisi mağazada akıllı telefonlarını kullanıyor ve fiyat karşılaştırmalarına (%66), ürün incelemelerine (%62), arkadaş/aile tavsiyelerine (%31) ve ürün demolarına (%25) bakıyor.

Hem çevrimiçi (%63) hem de mağazada (%45) alışveriş yapanlar, satın almadan önce çevrimiçi araştırma da yapıyor. Ancak ilginçtir ki, bir ürünü internette gördükten sonra, fiyatı yüksekse %75'inin mağazaya gitme olasılığı daha yüksek (%49'u kaliteyi kontrol etmek için ve %42'si ürüne anında sahip olmak için).

Genel olarak araştırma yaparken, doğrulanmış alıcılardan gelen ürün incelemeleri (%54) ve yazılı incelemeler (%49), alışveriş yapanların en çok aradığı içerik türlerinden ikisi ve fiyat karşılaştırmaları (%56) bunları geride bırakan tek içerik türü.

Sosyal medya da önemli. Katılımcıların dörtte birinden fazlası (%26) ürünleri araştırmak için sosyal medyayı kullanıyor ve sosyal medya üzerinden satın alırken çoğunlukla Facebook mağazalarından (%44), Instagram reklamları üzerinden (%38) ve influencer'ların Instagram hikayeleri (%37) üzerinden satın alıyor.

Çok kanal kullanımını tercih edenler daha genç yaş gruplarından olmakla birlikte, daha yaşlı tüketicilerin yarısından fazlası da giderek artan bir şekilde teknoloji ile alışveriş geleneğine dahil oluyor. Küresel olarak 25-34 yaş arasındakilerin %75'i alışveriş yöntemlerinin bir karışımından yararlanırken, 65+ yaş grubundakilerin yarısından biraz fazlası için aynı durum geçerli (%56).
 

Copyright © 2024 FashionNetwork.com All rights reserved.