Автор
Reuters
Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
27 сент. 2017 г.
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Nike: 1nci çeyrek sonuçları beklentilerin altında

Автор
Reuters
Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
27 сент. 2017 г.

Nike Salı günü yaptığı açıklamada çeyrek dönem karının beklentilerin altında olduğunu ifade etti. Dünyanın bir numaralı spor giyim üreticisi üçüncü pazarı Çin’de iyi bir ticari performans sergiledi ve maliyetlerinde azalma ortaya koydu.


Nike - Nike


Amerikalı grup aynı zamanda, Amazon ve Facebook'un bağlı şirketi Instagram üzerinde bir pilot program başlatarak tüketiciler ile daha doğrudan bir ilişkiyi hızlı bir şekilde kurmak üzere inisiyatifler ortaya koydu. Tüm bu gelişmelere rağmen firma Borsa sonuçlarına göre %2 gerileme kaydetti.

Çin’de grubun satışları 2017-2018 faaliyet yılının 31 Ağustos’a kadar olan üç aylık döneminde %9 artış kaydetti. Haziran ayında Nike, organizasyonunun yapısında sadeleşmeye gitme çerçevesinde çalışanlarında %2 azalmaya gideceğini açıklamıştı.

Grubun, Adidas ve Puma ile giderek artan rekabetine karşı daha reaktif olması beklenen genel masrafları, dönem içerisinde %1 düşüş ile 2,9 milyara geriledi. 31 Ağustos’a kadar olan ilk üç aylık dönemde, şirketin bir önceki yıl 1,25 milyar (0,73 Dolar/hisse) olan net sonucu 950 milyon Dolar’a (806 milyon Euro) geri geldi (0,57 dolar/hisse).

Nike Thomson Reuters I/B/E/S konsensüsünün öngördüğü hisse başı 0,48 Dolar yerine hisse başı 0,57 Dolar sonuç ortaya koydu. Nike’ın cirosu önemli ölçüde artarak 9,06 milyardan 9,07 milyara ulaştı.

 

© Thomson Reuters 2024 Все права защищены.