Автор
Fibre2Fashion
Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
28 авг. 2019 г.
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Nike Öngörücü Analiz Şirketi Celect'i Satın Aldı

Автор
Fibre2Fashion
Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
28 авг. 2019 г.

Nike Boston merkezli perakende öngörücü analiz ve talep algılama şirketi Celect'i satın aldı.


Photo: Nike


Nike'ın ifadesine göre, Celect’in bulut tabanlı analiz platformu, perakendecilerin çok kanallı bir ortam üzerinden hiper yerel talep tahminleri yoluyla envanteri optimize etmelerini sağlayan özel bilgiler sunuyor.

Celect ekibi hemen Nike’ın küresel operasyon ekibine dahil olacak ve şirketin kurucu ortakları, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nde profesör olarak görevlerine devam ederken Nike’a da sürekli danışmanlık sağlayacak.

Nike COO'su Eric Sprunk yaptığı açıklamada Celect'in satın alınmasıyla Nike'ın, dünya çapında veri bilimcilerinin geliştirdiği bir platformu kendine katarak dijital avantajını büyük ölçüde artırdığını ifade etti. Sprunk, ürünlerine olan talep arttığı için, sezgi odaklı, optimize edilmiş veriler ile çalışan ve tüketici davranışlarına karşı hiper-odaklı hale gelmeleri gerektiğini de belirtti. Ve bu şekilde tüketicilere daha kişisel bir ölçekte yaklaşabileceklerinin altını çizdi.

2013 yılında kurulan Celect, veri bilimi ve yazılım mühendisliği alanında bir fikri mülkiyet portföyüne sahip. 

Celect CEO'su John Andrews açıklamasında Nike ekibine katılmaktan ve şirketin yıllardır geliştirdiği veri ve analiz temeli üzerine kendi benzersiz ve yenilikçi becerilerini eklemekten mutluluk duyduklarını ifade etti.
 

Copyright © 2024 Fibre2Fashion. All rights reserved.