Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
22 февр. 2023 г.
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Nike'ın Küresel Dijital Yöneticisi Görevinden Ayrılıyor

Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
22 февр. 2023 г.

Nike, Business Insider tarafından edinilen bir dahili bir bildiri ile küresel dijital yöneticisi, Ratnakar Lavu'nun istifa ettiğini duyurdu.


Nike


Yöneticinin ayrılışı, Nike COO'su Andy Campion tarafından imzalanan ve Nike tarafından gazeteye teyit edilen dahili bir e-posta yoluyla bildirildi. Lavu'nun ayrılışı ile ilişkili herhangi bir sebep gösterilmedi.

Gazetenin bildirdiğine göre, şirket yaptığı açıklamada, "Ratnakar Lavu'nun artık Nike bünyesinde görev almadığını doğrulayabiliriz" ifadesini kullandı.

Lavu, Haziran 2019'da Nike'a katıldı ve Nike'ın ilk küresel dijital yöneticisi olarak göreve başladı. Nike için yeni dijital yetenekleri hızlandırma sorumluluğuyla, kuruluş genelinde Nike'ın tüm küresel teknoloji işlevlerine liderlik etmekle görevliydi. Yönetici Nike'a katılmadan önce Kohl's'ta baş teknoloji sorumlusu olarak görev yapıyordu.

Aralık ayındaki en son alım satım güncellemesinde, yatırımcıların spor giyim devi üzerindeki marj baskısını umursamaması ve şirketin son çeyreklerde faaliyetlerini sarsan envanter sorunlarını çözme çabalarına odaklanmasıyla Nike'ın hisseleri yaklaşık %15 yükseliş kaydetti.

Nike, Kuzey Amerika'daki yüksek indirimler ve güçlü talepten yararlanarak 22 Aralık'ta beklenenden daha iyi üç aylık sonuçlar bildirdi.

Nike'ın Kuzey Amerika'daki satışları %30 artarken, faaliyetin kısıtlamaların etkisinden kurtulmaya başladığı Çin'deki satışları, ilk çeyrekteki %16'lık düşüşün ardından yalnızca %3 civarında gerileme kaydetti.
 

Copyright © 2024 FashionNetwork.com All rights reserved.