Автор
Reuters
Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
15 мая 2019 г.
Время чтения
2 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Nivea üreticisi Beiersdorf Coppertone'u 550 milyon USD'ye satın aldı

Автор
Reuters
Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
15 мая 2019 г.

Alman tüketim malları firması Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Nivea ve diğer cilt bakım markalarının üreticisi Beiersdorf’un Kuzey Amerika’daki konumunu güçlendirmek için ABD’li Coppertone markasını Bayer’den 550 milyon dolara satın aldığını ifade etti.


Coppertone


Beiersdorf, Coppertone’un 2018’de 213 milyon dolar civarında satış yaptığını açıkladı. Şirket, işlemin birleşme kontrol makamlarının onayına tabi olduğunu, ancak üçüncü çeyrekte kapatılmasının beklendiğini belirtti.

Beiersdorf CEO'su Stefan de Loecker, Coppertone ve ekibinin lider markalarının portföyüne ilave deneyim katacağına ve özellikle ABD'de olmak üzere konumlarını önemli düzeyde güçlendireceğine inandıklarını ifade etti.

İlk çeyrekte Beiersdorf’un Kuzey Amerika'daki satış büyümesi, kur etkisinin çıkarılmasının ardından yüzde 3,7 büyüme ile, grubun geri kalanının çoğunu da yavaşlattı.

Ocak ayında CEO olarak göreve başlayan De Loecker, satın alma olanaklarını araştırmak istediğini ifade etti.

Beiersdorf’un Nivea Sun markası Avrupa'nın lider güneş bakım ürünü markası ve Eucerin markası da güneş bakım ürünleri sunuyor.

1944 yılında kurulan Coppertone 2014 yılında Bayer tarafından satın alındı. Kimya firması markayı yeniden canlandırma ve daha yenilikçi ürünler geliştirme alanında ilerleme kaydettiklerini ifade etti.

Bayer, satışın  Asprin ve Berocca vitaminleri gibi reçetesiz satılan ana markalarını geliştirmeye odaklanmalarını sağlayacağını belirtti.

© Thomson Reuters 2024 Все права защищены.