Опубликовано
30 мар. 2016 г.
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

OMC : Türkiye Ticaretin Kolaylaştırılması Anlaşması’nı imzaladı

Опубликовано
30 мар. 2016 г.

Türkiye Dünya Ticaret Örgütü tarafından ortaya koyulan Ticaretin Kolaylaştırılması Anlaşması’na katılma kararı aldı. Avrupa Birliği ülkeleri dahil 71 ülke tarafından imzalanmış olan bu anlaşmaya girişim, ülkenin Akdeniz bölgesinde taşıdığı ekonomik önem bağlamında beklenen bir hareketti.



Dünya Ticaret Örgütü’nün yayınladığı rapor, üyelerinin tümü tarafından Ticaretin Kolaylaştırılması Anlaşması’nın kabul edilmesiyle, dünya çapında tüm sektörler için, ihracatta 1000 milyar Dolar yükseliş gerçekleşeceğini öngörüyor. Bu anlaşma ile uluslararası ticaret durumunda nakillerin, seyahatlerin ve malların gümrük muayenelerinin hızlandırılması hedefleniyor. Aynı zamanda gelişmekte olan ülkelerin büyümesine eşlik etmek de hedefleniyor.

Bu anlaşmanın sonuçları Dünya Ticaret Örgütü’nün 160 ülkesinün üçte biri tarafından kabul edilmesinin ardından reel olarak hissedilecek. TFA dünya çapında ihracatta yıllık %2,7 ve dünya çapında gayri safi yurt içi hasılada %0,5 artış ortaya koyacak.

Bu anlaşmanın riskleri uluslararası ihracatçılar için büyük önem taşıyor çünkü ülkelerinin anlaşmayı kabul etmesi ticaret maliyetlerinde ortalama %14,5 düşüş sağlaması bekleniyor.

Copyright © 2024 FashionNetwork.com All rights reserved.