Автор
Kobiden
Опубликовано
27 июл. 2011 г.
Время чтения
2 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Özmen İplik, gıda ambalajlama sektörüne adım atıyor

Автор
Kobiden
Опубликовано
27 июл. 2011 г.

Gaziantep'te 1998 yılında iplik sektöründe faaliyet göstermeye başlayan Özmen İplik, gıda ambalajlama sektörüne adım atmayı planlıyor. Bu konuda Ar-Ge çalışmalarına ağırlık veren firma, sektörle ilgili detayları yakından takip ediyor.




İş hayatına 1978 yılında başladığını söyleyen Özmen İplik San. Tic. AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Özmen, "İş hayatına ilk olarak 1978 yılında un ve bulgur üretimi alanında adım attım. 1998 yılında ise Özmen İplik'i kurdum. Başlangıçta fantezi iplik, regata ve buklet üretimi ile hizmet verdik. 2003 yılında ise akrilik iplikte fason üretime başladık. Bu yıl itibari ile akrilik ipliği de kendi bünyemizde üretmeye başladık" şeklinde konuştu. Toplam 10 bin metrekarelik alanda üretim yaptıklarını kaydeden Özmen, "4 bin metrekare kapalı, 6 bin metrekare açık olmak üzere toplamda 10 bin metrekarelik bir alanda faaliyet gösteriyoruz. En kısa zamanda 6 bin metrekare olan açık alanı da kapatarak üretim alanımızı genişletmeyi planlıyoruz" dedi. Ürettikleri ürünleri iç piyasa ve dış piyasaya eşit oranda sunduklarını belirten Bülent Özmen, "İç piyasada İstanbul ve Gaziantep ağırlıklı, dış piyasada ise Suriye ile yoğun olarak çalışıyoruz. Hedefimiz dış piyasaya daha da yoğunlaşarak bu oranı yüzde 70'lere çıkarmak. Yıllık üretim kapasitemiz 2 bin ton. Satışını yaptığımız ürünler ise akrilikte triko, firuze, buklet ve helit" diye konuştu.

Firma olarak gıda ambalajlama sektörüne adım atmaya hazırlandıklarını açıklayan Özmen, "Gıda sanayi içinde ambalaj sanayinin çok önemli bir yeri var. Ambalajlamanın gıda sanayi içinde önemini arttıran en önemli şey besin maddelerinin halk sağlığı ile yakından ilgili olmasıdır. Çünkü besin maddeleri en iyi şekilde hazırlansalar bile yanlış ambalajlama üretimi bozacağı gibi insan sağlığını da önemli ölçüde tehdit edecektir. Bu yüzden bu işe girmeyi planlarken Ar-Ge çalışmalarına ağırlık vererek sektörle ilgili tüm detayları yakından takip ediyor ve bu projemizi gerekli çalışmaları tamamladıktan sonra hayata geçirmek istiyoruz" dedi.