Автор
Kobiden
Опубликовано
17 дек. 2010 г.
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Pamukta ‘GDO’suzdur etiketi

Автор
Kobiden
Опубликовано
17 дек. 2010 г.

İzmir Ticaret Borsası (İZTB) ve Ulusal Pamuk Konseyi tarafından hazırlanan, ürünlerin GDO'suz olduğunu belirten etiketlerin pamuk balyalarına yapıştırılmasına başlandığı, etiketin GDO'suz Türk pamuğunun markalaşmasına önemli katkı sağlayacağı bildirildi.

İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Ulusal Pamuk Konseyi Başkanı Barış Kocagöz, yaptığı yazılı açıklamada, borsa olarak ilk etapta 100 bin adet bastırılan etiketin çırçır fabrikası üyelere dağıtıldığını, gelen yoğun talep üzerine ikinci kez etiket basılacağını kaydetti.

Kocagöz şu bilgileri verdi:

''Türk pamuk üreticisi yıllardır GDO'lu tohum ekemediği ve yetiştiremediği için kilogram başına daha yüksek maliyetlerle pamuk üretmek zorunda kalıyor. Bunun yanında, Türkiye'ye sıfır gümrükle giren ve GDO'lu olma avantajıyla düşük maliyetlerle üretilen ithal pamuklarla da fiyat rekabeti yapmak zorunda kalıyor.

Bu proje ile Türk pamuğu ve Türk tekstil sektörünün bu dezavantajını pazarlama anlamında avantaja çevirme şansı doğacaktır. Proje sonucunda nihai amacımız Türk pamuğu ile işlenmiş bir Türk gömleğinin dünya pazarlarında 'GMO FREE' etiketiyle raflarda yer almasıdır. Bu nedenle tekstil ve konfeksiyon sektörümüzün de bu projeye destek olmasını bekliyoruz.''