Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
7 февр. 2018 г.
Время чтения
3 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Paris’te Massimo Dutti’nin Minimalist Anları

Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
7 февр. 2018 г.

Finansta olduğu gibi, modada da öncü isimler bulunuyor. Bazı markaların performansları geleceği öngörüyor. Ve, söz konusu giyim olduğunda, bu isimlerden biri tabi ki, defilesini saygıdeğer bir editör ve etkileyenler topluluğu önünde Palais de Tokyo’da sergileyen, Massimo Dutti.


Massimo Dutti Paris defilesi - FashionNetwork.com


Bu defile gelecek ile ilgili neler söylüyor? Kadınların bu yaz açık, minimalist görünümlere bürüneceğini söylüyor. El yazıları ve baskın logolardan yoksun, ironik ve athleisure içermeyen bu defile kesinlikle ayakta alkışlanması gereken bir şovdu. Lüks moda Gucci’nin Instagram odaklı; kendine baktırmayı hedefleyen, çok dönemli maksimalist tavrı ile yönetiliyor olsa da, birçok kadın ve erkeğin bu yaz işe ve gezmeye giderken giyecekleri söz konusu olduğunda, Massimo Dutti önde gelen marka oluyor.

Kadınlar için, baldır boyunda pliseli keten etek üzeri şifon kruvaze bluzlar; safari ceketi biçiminde kesimli deri tulumlar, pike desenli asker bluzları; geniş kesim civciv sarısı pamuk pantolonlar ve trençkotlar; dökümlü elbiseler karşımıza çıkacak. Parçaların üzerinde hiçbir baskı bulunmadığı gözlerden kaçmıyor.

Renk skalası Teksas çölü tonlarında bulunuyor. Defile markanın Marfa, Teksas’ta, Josh Olins tarafından çekilen son kampanyasından önce sergileniyor ve o nedenle kampanyanın tonlarını taşıyor.

Erkekler için, Glen Ekose koton takımlar, beyaz pamuk/keten karışımı Blazer’lar ve şık tütün rengi süet safari ceketi öne çıkanlar arasında.


Massimo Dutti Paris defilesinden bir görünüm - FashionNetwork.com


Adı İtalyan olsa da markanın kendisi İspanyol. Massimo Dutti, aslen bir tasarımcı değil bir markanın adı, 1985 yılında kurulan marka, Zara'nın da sahibi olan Inditex grubuna ait bulunuyor.

Geçtiğimiz ilkbahar ayında, Massimo Dutti Madrid’de ilk defilesini gerçekleştirdi. Paris’teki ilk şovu için marka aralarında Jeanne Damas, Tamu McPherson, Candela Pelizza ve Eleonora Carisi gibi ünlü isimlerin yanı sıra Çin, İtalya ve İber Yarımadası’ndan editörleri ağırladı.

Inditex Fransa’nın Genel Müdürü Jean-Jacques Salaün, herhangi bir moda markası için Paris’in defile sunulması gereken bir yer olduğunu ifade ediyor ve bunun markaları için bir prestij konusu olduğunun altını çiziyor. Inditex Fransa 2015 yılında, bir milyon Euro yıllık satış eşiğini geçmişti, Massimo Dutti’nin ise dünya çapında gelirinin 1,7 milyar Euro olduğu ifade ediliyor. Massimo Dutti’nin Paris’te rue Royale veya rue de la Paix gibi yoğun yaya trafiğinin olduğu bölgelerde 20 adet Fransa mağazası bulunuyor. Grup gizlilik konseptiyle biliniyor ve bu gizlilik defilelerine kadar da uzanıyor. Bu özel defileye yalnızca belirli sayıda fotoğrafçı ve dört film ekibi alındı.

Harper’s Bazaar İspanya’nın Baş Editörü Yolanda Sacristan, Zara’nın dünyanın en büyük moda markası olduğunu, Massimo Dutti’nin ise muhteşem ulaşılabilir giysiler ürettiğini ifade ediyor.

Merkezi Barselona’nın dışında yer alan markanın kadın giyim tasarımcısı İtalyan Damiano Biella yaptığı açıklamada, bu defile için fikirlerinin oldukça açık ve net bir beyana sahip ürünler sunmak olduğunu, Minimal bir yaklaşımda bulunduklarını ifade ediyor. Donald Judd ve Teksas’ın bu bağlamda çok uygun olduğunu belirten tasarımcı, moda bakış açılarının oldukça açık olduğunu belirtiyor.
 

Copyright © 2024 FashionNetwork.com All rights reserved.