27
Вакансии
ESTÉE LAUDER COMPANIES
Key Account Manager
Permanent · SOFIA
SALOMON
Vie -Industrial Quality Engineer Bulgaria M/W - Salomon Wintersports Equipment
Permanent · CHEPELARE
BEIERSDORF
Junior Key Account Manager
Permanent · SOFIA
BEIERSDORF
Brand Manager
Permanent · SOFIA
L'OREAL GROUP
Sales Executive (m/f)
Permanent · SOFIA
ESTÉE LAUDER COMPANIES
Multi-Brand Beauty Advisor, Sofia
Permanent · SOFIA
H&M
Sales Advisor (Bulgaria Mall)
Permanent · SOFIA
H&M
Sales Advisor
Permanent · SOFIA
H&M
Hiring Day Мол Парадайс, София, – Продавач – Консултант на Пълен Или Непълен Работен Ден
Permanent · SOFIA
H&M
Sales Advisor (The Mall)
Permanent · SOFIA
H&M
Sales Advisor (Mall Plovdiv)
Permanent · PLOVDIV
H&M
Sales Advisor (Mall Rousse)
Permanent · RUSE
H&M
Sales Advisor (Paradise Center)
Permanent · SOFIA
SALOMON
Vie - Ingénieur.e Qualité Industrielle H/F Site Bulgarie - Salomon Wintersports Equipment
Permanent · CHEPELARE
BEIERSDORF
Marketing & Shopper Intern
Internship · SOFIA
H&M
Hiring Day Бургас – Продавач – Консултант на Пълен Или Непълен Работен Ден
Permanent · BURGAS
H&M
Sales Advisor
Permanent · STARA ZAGORA
MASSIMO DUTTI
Visual Merchandiser
Permanent · SOFIA
OYSHO
Продавач-Консултант
Permanent · SOFIA
BERSHKA
Продавач-Консултант
Permanent · BURGAS
ZARA
Продавач-Консултант
Permanent · SOFIA
STRADIVARIUS
Продавач-Консултант
Permanent · SOFIA
Автор
Kobiden
Опубликовано
29 окт. 2010 г.
Время чтения
3 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Penti, mağaza sayısını artırdı perakende yatırımlarıyla yükseldi

Автор
Kobiden
Опубликовано
29 окт. 2010 г.

ÇORLU - “Penti”   markasıyla kadın çorabı, kadın iç çamaşırı, ev giyimi, mayo tasarımı ve üretimi konusunda faaliyet gösteren Öğretmen Çorap bu yıl İSO İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu sıralamasındaki yerini 95 basamak birden yükselterek 11’inci oldu. Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Öğretmen Çorap/Penti Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kariyo, “Yeni teknikler ve ürünler deneyen şirketler İSO İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşları listesinde gözle görülür sıçramalar  yaptı. Öğretmen Çorap/Penti olarak biz de modern üretim tesisimiz, üretim politikamız, perakendeye verdiğimiz önem ve yatırımlarımızla bu yıl  95 sıra yükselerek 11’inci sıraya yerleştik” şeklinde konuştu.

2011 yılında 30 mağaza açacak

2009 yılında 25 mağaza ile başladıkları ataklarıyla 2010 yılında 75 mağazaya ulaştıklarını ifade eden Kariyo, yıl sonuna kadar da 100 mağazaya ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Azerbaycan, Ukrayna, Bulgaristan, Macaristan, Makedonya başta  olmak üzere 13 mağazalarının bulunduğunu kaydeden Kariyo, “2011 yılında Körfez ülkelerinde 10, Rusya’da 20 mağaza açmayı hedefliyoruz. Sıralamada yükselmemizdeki en büyük paylardan biri de  perakendeye yaptığımız yatırımlardır” şeklinde konuştu

Penti’nin, Türkiye’deki sektörde yüzde 75’lik pazar payına sahip olduğunu ifade eden Kariyo, Avrupa’nın en büyük ilk 10 üretici firması arasında yer aldıklarını söyledi. 60 yıllık tecrübe ve yüksek kaliteli, inovatif ürünlerle dünya pazarına açıldıklarını ifade eden Kariyo, markalı ve markasız satışlarıyla üretimin yüzde 60’ını ihraç ettikleri bilgisini verdi.

Tüketim taleplerini iyi okuduklarını kaydeden Kariyo, modern üretim tesisleriyle hem yurtiçine hem yurtdışına hitap ettiklerini söyledi. Kariyo, üretimde büyük ölçekli üretim yapmanın yanı sıra küçük siparişleri de karşılayabildiklerine işaret etti.

Yurtiçi piyasada da yurtdışı piyasada da yüksek kaliteli ve inovatif ürünlerle her türlü baskı ve krizin aşılacağını kanıtladıklarını ifade eden Kariyo, “Penti’nin kadın çorabında lider olması ve yükselmesinin nedeni de bu. Herkesin küçüldüğü kriz döneminde tam kapasite çalıştık. Ar-Ge ve inovasyona ağırlık verdik. Kalitemizden taviz vermedik. Tüketici, verdiği paranın karşılığını aldı. Kriz döneminde işini iyi ve doğru yapan, kalite ve fiyat dengesini koruyan firmalar kazançlı çıktı” dedi.

Türkiye’nin krizi iyi yönettiğini ifade eden Kariyo, “Ancak riskler halen ortadan kalkmadı. Yurtdışında çift dipli resesyon ihtimalinden sözediliyor. Bu durumda  Türkiye tedbiri elden bırakmamalı. Ancak çift dipli resesyon yaşamasak bile Avrupa ve Amerika sınırlı bir büyüme içinde olacaktır. Bu da bizim ihracat potansiyelimizi olumsuz etkileyecektir” diye konuştu. Kriz ihtimaline yönelik alternatif pazarlar aranması gerektiğine dikkat çeken Kariyo, “Türkiye’ye sıcak para girişinin hızlandığını gözlemliyoruz. Bu da kurlar üzerinde anormal baskı yapacaktır, dolayısıyla ihracatın olumsuz yönde etkilenmemesi için çeşitli önlemler alınması gerekmektedir” dedi.

“TÜRKİYE TEDBİRİ ELDEN BIRAKMAMALI”

Türkiye’nin krizi iyi yönettiğini ifade eden Sami Kariyo, “Ancak riskler halen ortadan kalkmadı. Yurtdışında çift dipli resesyon ihtimalinden sözediliyor. Bu durumda Türkiye tedbiri elden bırakmamalı. Ancak çift dipli resesyon yaşamasak bile Avrupa ve Amerika sınırlı bir büyüme içinde olacaktır. Bu da bizim ihracat potansiyelimizi olumsuz etkileyecektir” diye konuştu.