Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
20 июл. 2022 г.
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Puma Olimpiyat Şampiyonu Elaine Thompson-Herah'ı Kadrosuna Kattı

Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
20 июл. 2022 г.

Koşu ayakkabılarınızı tanıtması için bir atlet ile anlaşacaksanız, yaşayan en hızlı kadını seçmek en mantıklısı olacaktır. İşte Puma da tam olarak bunu yaptı ve beş kez Olimpiyat şampiyonu olan yaşayan en hızlı kadın Elaine Thompson-Herah ile anlaştı.



30 yaşındaki Jamaikalı, Eugene, Oregon'daki 2022 Dünya Atletizm Şampiyonası öncesinde atletizm sporcuları listesine katılıyor.

Koşucu daha önce Nike ile çalışmıştı.

2016'da Rio'da ve geçen yıl Tokyo'da hem 100 metre hem de 200 metrede zafer kazanarak, art arda Olimpiyat Oyunlarında "çift sprint" kazanan tarihteki ilk kadın oldu. Geçen yıl ayrı bir yarışta da 100 metreyi 10,54 saniyede tamamlayarak yaşayan en hızlı kadın oldu.

Puma, 2002'den beri Jamaika Atletizm İdari Birliği'ne sponsorluk yapıyor. Thompson-Herah da şimdi Jamaika vatandaşı, dünya rekortmeni ve Olimpiyat altın madalyalı Usain Bolt'un da yer aldığı en iyi yıldızlar listesine dahil oluyor.

Koşucu, bir sonraki hedefinin 100 metre dünya rekorunu kırmak olduğunu çünkü yaşayan en hızlı kadın olsa da söz konusu rekorun en son 34 yıl önce merhum Florence Griffith-Joyner tarafından kırıldığını açıkladı.

Thompson-Herah, Flo-Jo'nun 10,49 saniyesini aşabilirse, bu Puma için olduğu kadar tarihteki kendi yeri için de büyük öneme sahip olacak.
 

Copyright © 2024 FashionNetwork.com All rights reserved.