27
Вакансии
L'OREAL GROUP
Sales Executive (m/f)
Permanent · SOFIA
ESTÉE LAUDER COMPANIES
Key Account Manager
Permanent · SOFIA
SALOMON
Vie -Industrial Quality Engineer Bulgaria M/W - Salomon Wintersports Equipment
Permanent · CHEPELARE
BEIERSDORF
Junior Key Account Manager
Permanent · SOFIA
BEIERSDORF
Brand Manager
Permanent · SOFIA
ESTÉE LAUDER COMPANIES
Multi-Brand Beauty Advisor, Sofia
Permanent · SOFIA
H&M
Sales Advisor (Bulgaria Mall)
Permanent · SOFIA
H&M
Sales Advisor
Permanent · SOFIA
H&M
Hiring Day Мол Парадайс, София, – Продавач – Консултант на Пълен Или Непълен Работен Ден
Permanent · SOFIA
H&M
Sales Advisor (The Mall)
Permanent · SOFIA
H&M
Sales Advisor (Mall Plovdiv)
Permanent · PLOVDIV
H&M
Sales Advisor (Mall Rousse)
Permanent · RUSE
H&M
Sales Advisor (Paradise Center)
Permanent · SOFIA
SALOMON
Vie - Ingénieur.e Qualité Industrielle H/F Site Bulgarie - Salomon Wintersports Equipment
Permanent · CHEPELARE
BEIERSDORF
Marketing & Shopper Intern
Internship · SOFIA
H&M
Hiring Day Бургас – Продавач – Консултант на Пълен Или Непълен Работен Ден
Permanent · BURGAS
H&M
Sales Advisor
Permanent · STARA ZAGORA
MASSIMO DUTTI
Visual Merchandiser
Permanent · SOFIA
OYSHO
Продавач-Консултант
Permanent · SOFIA
BERSHKA
Продавач-Консултант
Permanent · BURGAS
ZARA
Продавач-Консултант
Permanent · SOFIA
STRADIVARIUS
Продавач-Консултант
Permanent · SOFIA
Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
29 мар. 2017 г.
Время чтения
4 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Ralph Toledano Puig Group’tan ayrıldığını doğruladı

Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
29 мар. 2017 г.

Ralph Toledano Puig Group’un moda departmanının başkanlığından ayrıca Nina Ricci ve Jen Paul Gaultier’nin başkanlıkları görevinden ayrıldı. Fransız moda ve lüks dünyasının en çok saygı duyulan yöneticilerinden biri olan Toledano, 2014 yılından beri sürdürdüğü Fransız modasının yönetim kurulu Chambre Syndicale’deki başkanlık görevine ise devam edecek.


Ralph Toledano - Puig


Toledano FashionNetwork’e yaptığı açıklamada aslen Ocak ayının başında görevinden ayrıldığını, ayrılmasının nedeninin ise Jean-Paul Gaultier’de işleri rayına oturtmak, Nina Ricci’de, Guillaume Henry’nin son defilesiyle de ortaya koyulduğu üzere başarı için aranan tüm öğeleri sağlamak anlamında gerekli olan her şeyi yaptığını ifade etti.

Toledano uzun zamandır olağanüstü bir yetenek avcısı olarak değerlendiriliyor. Doksanların sonunda Guy Laroche’ta çalışırken, Alber Elbaz’ı keşfedip, işe alarak, son yirmi yılda moda dünyasının gördüğü en heyecan verici kariyerlerden birinin başlamasına olanak sağladı.

Toledano aynı zamanda Nina Ricci için Guillaume Henry’yi ve Paco Rabanne için ise Julien Dossena’yı göreve getirdi. Her iki Fransız tasarımcı da eleştirmenlerin onayını almayı başardı.
Toledano açıklamasında aynı zamanda görevini yerine getirdiğini ve artık yoluna devam etme zamanın geldiğini de belirtti. Geçirdiği beş yıldan, özellikle kendi oluşturduğu ekiplerle çalışmaktan büyük mutluluk duyduğunu da ilave eden Toledano, çok muhteşem insanların görevi sürdüreceğinin altını çizdi. Fashion Network’e yaptığı açıklamanın sonunda yönetici, hak ettiği bir tatil süresinin ardından halihazırda belirlenmiş bir yönetici pozisyonuyla sonbaharda sektöre geri dönüş yapacağını ifade etti.

Toledano Nina Ricci’de Sophie Templier’yi moda evinin yeni yönetim müdürü olarak atadı. Templier ile ilgili açıklamasında, Templier ile 15 yıldır beraber çalıştıklarını ve onu bu göreve getirmek üzere yetiştirdiğini ifade etti. Toledano Gaultier için ise yeni yönetim müdürü olarak Sophie Waintraub’u atadı.

Yönetici Gaultier’de moda tasarımcısının moda segmentinin küçültülmesini yönetti, kayba neden olan hazır giyim faaliyetine son verdi ve haute couture faaliyetinin sürdürülmesini sağladı. Gaultier’nin daha önce Japon Shiseido’ya ait olan parfüm segmenti, oldukça yüksek karlılığa sahip oldu ve geçtiğimiz yıl Puig’in kontrolü altına geçti.

Geçtiğimiz son iki yılda Kering stabil lüks şirketlerinde CEO’larının yarısını değiştirdi, Burberry Céline’den Marco Gobbetti’yi CEO olarak aldı ve Ralph Lauren CEO’su Stefan Larsson’u görevden aldı. Ayrılışının üst yönetimde bir karışıklığın ifade olup olmadığı sorulan Toledano, bunun söz konusu olmadığını ifade etti.

Yönetici Keringin durumunda orijinal Gucci Group’tan gelen Tom Ford ekibinin (bu yüzyılın başında Amerikalı tasarımcı ile birlikte dönemin Gucci CEO’su Domenico De Sole’nin daha sonra Kering adını alacak grup için aralarında Bottega Veneta, Stella McCartney, Balenciaga ve Alexander McQueen gibi markaların yer aldığı, çeşitli markaları satın almasına ithafen) sonuna şahit olduklarını ve bunun neredeyse on yıl aldığını belirtti.

Toledano’nun Burberry hakkındaki fikirleri sorulduğunda bir tasarımcının aynı zamanda CEO (Christopher Bailey) görevini üstlenmesinin çok iyi bir fikir olmadığını anladıklarını ve iki yılın sonunda bu durumu düzeltmek için üst düzeyde bir yönetici olan Gobbetti’yi göreve getirdiklerini açıkladı. LVMH durumunda Marco’nun yaklaşık on yıldır görevde olduğunu, Ralph Lauren’de ise durumun aile tarafından yönetilen bir faaliyete yeni bir yönetici getirme halindeki klasik vakanın yaşandığını ifade etti ve sistemin her zaman bir günah keçisi aradığını, bunun da genelde ya CEO ya da tasarımcı olarak seçildiğini ancak günümüzde asıl sorunun zorlu pazar olduğunu kabullenmekten de kaçınmadı.

Barselona merkezli Puig Group Avrupa’nın en büyük on lüks grubundan biri olarak değerlendiriliyor ve gelirinin büyük kısmını özellikle sahip olduğu dört moda evi (Carolina Herrera, Paco Rabanne, Ricci ve Gaultier) için parfüm faaliyeti üzerinden elde ediyor. Aile şirketi olan grup lisans altında Valentino, Prada ve Comme des Garçons parfümlerini tasarlıyor.

Puig ailesi parfüme olan ilgilerini yıllık cirosu 1,5 milyar Euro civarında olan önemli bir faaliyete dönüştürmekle birlikte, modaya yönelik yatırımlarının o kadar büyük olmadığı görülüyor. Katalan gururları ve tavırları nedeniyle Barcelona FC’nin futboldaki konumu ile Puig ailesinin moda sektöründeki durumunu birbirine benzeten bir algı doğrultusunda Puig ailesinin moda evleri yönetiminde çok akıllıca hareket etmediğini, hassas tasarımcılara kreatif bağımsızlık vermeye ve onları finansal olarak desteklemeye bağımlı olduklarını değerlendiriliyor.
 

Copyright © 2024 FashionNetwork.com All rights reserved.