Опубликовано
1 апр. 2015 г.
Время чтения
2 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Roberto Cavalli’nin yeni kreatif direktörü Peter Dundas 

Опубликовано
1 апр. 2015 г.

Roberto Cavalli de durum belli oldu. Dedikodularla süren birkaç haftanın ardından Floransalı marka gruba kreatif direktör olarak Peter Dundas'ın getirildiğini açıkladı. Roberto CaValli için Norveçli tasarımcı imzalı ilk koleksiyon Milano'da önümüzdeki Eylül ayında tanıtılacak.


Peter Dundas


Peter Dundas kadın, erkek, aksesuar hazır giyim koleksiyonları ile lisanslardan sorumlu olacak. Moda evinin açıklamasına göre, kendisi doğrudan iletişim ve pazarlama stratejilerinden sorumlu olacak ve grubun ifadesine göre bu global anlaşma 1970’lerde Roberto Cavalli tarafından oluşturulan yeniden konumlandırılmasına olanak sağlayacak.

Moda grubu, şirketin İtalyan yatırım fonu Clessidra’ya satışına yönelik pazarlıkları sonlandırmak üzere olan, markanın kurucusu tasarımcının gelecek konumunun ne olacağı hakkında bilgi vermiyor. Bu işlemin Mart sonu, Nisan başı gibi tamamlanması ve resmi hale getirilmesi bekleniyor.

Geçtiğimiz Ekim ayından itibaren, Peter Dundas’ın Roberto Cavalli’nin tasarım ekibinin başına getirilmesiyle ilgili dedikodular devam ediyordu. Dundas, 2002 ve 2005 yıllarında birlikte çalıştığı Floransalı tasarımcının yerini alacak ideal kişi olarak görülüyordu. Roberto Cavalli gibi Norveçli tasarımcının da ünlülerle arası iyi.

Peter Dundas 2009’dan beri sanat direktörlüğünü sürdürdüğü Emilio Pucci’den ayrıldı. Altı yılda, müşterilerin özellikle ilgisini çeken hem seksi hem de sofistike ürünlerle, akıllı bir şekilde teklifini zenginleştirerek LVMH grubun markasını yeniden canlandırmayı başardı. Tasarımcı daha önce Jean Paul Gaultier ve Christian Lacroix ile de çalışmıştı.

Roberto ve Eva Cavalli Peter Dundas'nın seçilmesinin kuruluşundan günümüze kadar Cavalli dünyasının karakteristik öğelerine, geleneğine ve cazibesine saygı çerçevesinde kabul gören ve yenilikçi bir stil içerisinde yoluna devam etme isteğini yansıttığını ifade ediyor.

Copyright © 2024 FashionNetwork.com All rights reserved.