Автор
Reuters
Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
6 февр. 2019 г.
Время чтения
2 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Safilo Dördüncü Çeyrek'teki Yükselişe Rağmen Satış Hedefini Tutturamadı

Автор
Reuters
Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
6 февр. 2019 г.

İtalyan gözlük üreticisi Safilo, dördüncü çeyrekte satışlardaki yükselişe rağmen, 2018 yılının tamamı için satış hedefini tutturamadı. ancak çekirdek karı aralığının üst ucunda kaldı.


Dior - Pre-Fall2019 - Menswear - Tokyo - © PixelFormula


Şirket Çarşamba günü yaptığı açıklamada yılın tamamı için, sabit kurda yüzde 4 gerileme ile 962,9 milyon Euro (1,10 milyar USD) satış kaydettiklerini açıkladı.

Dördüncü çeyrek satışları sabit kurda yüzde 1,3 yükselerek 249,1 milyon Euro'ya ulaştı.

Avrupa'da güneş gözlüğü satışlarının düşük kalması ve Kuzey Amerika mağazalarında süregelen güçsüzlük ikinci ve üçüncü çeyrek gelirlerini vurdu.

Gelişmekte olan pazarlardaki satışlar da zorlu bir karşılaştırma tabanı nedeniyle üçüncü çeyrekte negatife döndü.

Basın açıklamasında Safilo'nun, yılın ikinci yarısında gerçekleştirilen maliyet tasarrufu programının Grubun yılı yüzde 5'e yakın düzeltilmiş FVAÖK marjı ile kapatmasına izin vermesini beklediği ifade edildi.

Son yıllarda lüks gruplar, gözlük üreticileriyle olan geleneksel lisanslama modelinden uzaklaştılar bu da Safilo'nun karlı lisanslarının bir kısmını kaybetmesine neden oldu.

Fransız lüks ürünler grubu Kering, dağıtımı ve nihai verimli kar marjının kontrolünü sağlamak için kendi gözlük faaliyetini kurdu.

Dior'un sahibi olan LVMH, 2017 yılında gözlük üreticisi Marcolin'in yüzde 10 hissesini alarak Celine'in Safilo ile olan anlaşmasını sonlandırdı ve Safilo’nun diğer LVMH marka lisanslarının da risk altına girmesine neden oldu.
 

© Thomson Reuters 2024 Все права защищены.