Автор
AFP
Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
1 февр. 2017 г.
Время чтения
2 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Salvatore Ferragamo 2016 satışlarında %1 artış

Автор
AFP
Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
1 февр. 2017 г.

İtalyan lüks grubu Salvatore Ferragamo 2016 yılı konsolide satışlarında %1 artış kaydedildiğini ve satışların 1,43 milyar Euro’ya yükseldiğini ifade etti. Sabit kur oranında satışların değerinin bir önceki yıla göre %2 düşüş kaydettiğini belirtti.



Salvatore Ferragamo - SK 2017-18 - Menswear – Milano - © PixelFormula


Dördüncü çeyrekte satışlar %4 veya sabit kur ile %1 artış kaydetti.

2016 yılında Asya-Pasifik satışların %36’sı ile grubun ana pazarı olmayı sürdürdü. Ferragamo’nun bölgedeki geliri %1 artış kaydetti, dördündü çeyrekte %4 yükseliş ortaya koydu. Ancak faaliyetin Hong Kong’da halen zayıf devam ettiği belirtildi. Japonya’da satışlar bir önceki yıla gore stabil kalırken, dördüncü çeyrekte %3 yükseliş kaydetti.

Kuzey Amerika’da %4 (son çeyrekte +%7) ve Orta ve Güney Amerika’da ise %6 (son çeyrekte +%12) yükseliş ortaya koydu.

Satışlarda Avrupa’da Fransave Almanya’daki terrorist saldırılar nedeniyle, bir önceki yıla gore %4 düşüş kaydedildi, son çeyrekte ise düşüş %2 oranında kaydedildi.

2016 yılında, Floransalı marka geniş çaplı bir organizasyon yeniliği ortaya koydu ve ilk olarak yeni bir genel müdür atadı. Grup Ağustos ayından beri 10 yıldır grubu yöneten Michele Norsa’nın yerine geçen Eraldo Poletto tarafından yönetiliyor. Poletto daha once İtalyan deri ürünleri üreticisi Furla’nın Genel Müdürü olarak, markanın uluslararası pazarlarda büyümesine yardımcı oldu. Ferragamo’nun Genel Müdür Yardımcısı Sofia Ciucchi de Eylül ayı sonunda görevinden ayrıldı.

Ferragamo’da bir diğer değişiklik de Mart ayında gerçekleştirildi ve grup Kreatif Direktörü Massimiliano Giornetti’nin ayrıldığını açıkladı. Marka bu fırsatı kreatif yaklaşımını gözden geçirmek için değerlendirmeyi planlıyor.

Bu bağlamda kadın hazır giyim koleksiyonu kreatif yönetimin başına Fulvio Rigoni’yi, erkek hazır giyim koleksiyonlarının başına Guillaume Meilland’ı ve kadın ayakkabıları segmentinin başına ise ayakkabı tasarımcısı Paul Andrew’u getirdi.

Копирайт © 2024 AFP. Все права защищены. Любая информация даннного раздела защищена законом об интелектуальной собственности и не может быть скопирована, перепечатана, изменена, издана или использована в коммерческих целях.