Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
30 нояб. 2022 г.
Время чтения
2 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Sidney Toledano Fransız Haute Couture Birliği Odası'nın Başkanı Seçildi

Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
30 нояб. 2022 г.

Sidney Toledano, Fransız Haute Couture Birliği Odası'nın başkanı seçildi. Halihazırda organizasyonun yürütme kurulu üyesi olan LVMH Fashion Group'un CEO'su, Ralph Toledano'nun yerini aldı. Aynı soyadına sahip olmalarına rağmen, iki yönetici birbiriyle akraba değildir.


Sidney Toledano - © Jean-François Robert


21 Kasım'da Haute Couture Sendika Odası, Genel Kurul Toplantısını Paris'teki Fransız Haute Couture ve Moda Federasyonu merkezinde gerçekleştirdi ve yeni bir yönetim kurulu seçti. Komitenin, tümü yeniden seçilen Chanel, Christian Dior, Givenchy, Jean Paul Gaultier, Maison Margiela ve Schiaparelli'den oluşan altı üyesi bulunuyor.
 
Sidney Toledano yaptığı açıklamada kendisinin haute couture'a ve onun içerdiği değerlere ne kadar bağlı olduğunun bilindiğini ifade etti ve "Selefim Ralph Toledano gibi ben de bu değerleri savunacağıma ve destekleyeceğime söz veriyorum" dedi. Komite ile birlikte uzun yıllardır haute couture'un büyümesine katkıda bulunduklarının ve haute couture mükemmelliğini desteklediklerinin altını çizen yönetici ve bunu inanç ve kararlılıkla sürdürmeye devam edeceklerini belirtti.

71 yaşındaki Sidney Toledano, Paris'teki Ecole Centrale mezunudur. Kariyerine, 1980'lerde Nielsen'de yönetim danışmanı olarak başladı ardından Kickers'a ve daha sonra CEO olarak Lancel'e katıldı. 1994 yılında Christian Dior'daki görevine başladı ve 1998'de CEO pozisyonuna yükseldi. Yirmi yıl sonra, 2018'de Celine, Givenchy, Loewe, Pucci, Kenzo, Marc Jacobs, Patou ve Rossimoda'nın denetimini üstlendiği LVMH grubunun moda bölümünün CEO'su rolüne atandı.

Oldukça deneyimli bir yönetici olan Sidney Toledano bu yıl aynı zamanda Fransız Moda Enstitüsü'nün yönetim kurulu başkanlığına getirildi. Yönetici aynı zamanda Colbert Komitesi'nin direktörü ve Fransız Haute Couture ve Moda Federasyonu'nun yürütme kurulu üyesi olarak görev almaktadır.
 

Copyright © 2024 FashionNetwork.com All rights reserved.