Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
8 июн. 2022 г.
Время чтения
2 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

StockX, Nike'ın Sahte Ayakkabı İddialarını Yalanladı

Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
8 июн. 2022 г.

Spor ayakkabı pazarı StockX, Nike'ın sahte ayakkabı sattığı yönündeki iddiaları yalanladı.


StockX, Nike'ın sahte ayakkabı, NFT, iddialarını yalanladı - Facebook: StockX


StockX yaptığı açıklamada, Nike'ın StockX'in kasıtlı olarak sahte ürünlerle faaliyet gösteren ve tüketicilerini yanlış yönlendiren kötü bir oyuncu olduğu yönündeki yorumunun yalnızca gerçeklerle değil, Nike'ın StockX ile yaptığı anlaşmalarla da çeliştiğini ifade etti.

StockX ayrıca Geçmişte Nike'ın, StockX ile işbirliği yapmak için çalışmalarda bulunduğunu ve StockX'in kimlik doğrulama sürecine güven duyduğunu da sözlerine ekledi.

Nike, bu yılın başlarında, StockX'in Nike ayakkabılarını temel alan bir NFT koleksiyonunu piyasaya sürermesinin ardından, şirketin ticari markaları ihlal ettiğini ve müşterilerin kafasını karıştırabileceğini iddia ederek, spor ayakkabı satıcısına karşı yasal bir savaş başlattı. Davada ayrıca StockX'in NFT'lerinin Nike'ın kendi NFT planlarına müdahale ettiği de belirtildi.

Nike daha sonra dava dosyasında değişiklik yaparak StockX'e yönelik bir sahte ayakkabı şikayeti ekledi. Nike, ayakkabı satıcısına çeşitli siparişler verdiğini ve tarafına orijinal olmayan birden fazla ayakkabı gönderildiğini iddia ediyor.

"StockX, on bir kimlik doğrulama merkezinde 300'den fazla kimlik doğrulayıcı kullanarak sahte ürünlerin çoğalmasıyla mücadele etmek için milyonlarca dolar yatırım yaptı."

StockX, NFT teklifiyle ilgili değiştirilmiş dosyada ayrıca “StockX Vault NFT'lerin kesinlikle 'sanal ürünler' veya dijital spor ayakkabılar olmadığını” açıkladı. Piyasaya göre, her Vault NFT fiziksel bir malla bağlantılıdır ve karşılığında ikincil piyasayı tüketiciler için daha güvenli ve daha verimli hale getirmektedir.
 

Copyright © 2024 FashionNetwork.com All rights reserved.