Автор
Reuters API
Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
20 июл. 2022 г.
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Swatch Group'un Yılın Altı Aylık Dönemi İçin Tahminlerine Bağlı Kalıyor

Автор
Reuters API
Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
20 июл. 2022 г.

Swatch Group, MoonSwatch saatinin başarısının da yardımıyla yılın ilk yarısında kârını ve satışlarını artırdığını açıkladı ve satışların bu yıl çift haneli oranda artacağı tahminini sürdürüyor.




COVID-19 pandemisinden güçlü bir şekilde kurtulduktan sonra, İsviçreli saat üreticileri bu yıl ürünleri için büyük önem taşıyan Çin pazarındaki genişletilmiş karantinalarla başa çıkmaya çalışıyor.

2021'de satışlarının %40'ından fazlasını Çin'de gerçekleştiren Omega saat üreticisi, yaptığı açıklamada "Çin'de Nisan ve Mayıs aylarında depoların ve birçok perakende mağazasının kapanması nedeniyle yaklaşık 400 milyon CHF'lik satış kaybı" olduğunu belirtti.

İsviçreli saat üreticisi sabit kurda satışların yılın ilk altı ayında %7,4 artarak 3,61 milyar İsviçre Frangı'na (3,68 milyar USD) ulaştığını ifade etti.

Net kar, 324,5 milyon ortalama Refinitiv tahmininin altında kaldı ancak %18,5 artarak 320 milyon İsviçre Frangı'na yükseldi, bir yıl önce %11,9 olan işletme marjı da %13,9'a yükseldi.

Şirket "Tüm yıl boyunca yerel para birimlerinde çift haneli satış büyümesi ön görülen tüm segmentlerde mükemmel beklentiler" olduğunu ifade etti.
 

© Thomson Reuters 2024 All rights reserved.