27
Вакансии
ESTÉE LAUDER COMPANIES
Key Account Manager
Permanent · SOFIA
SALOMON
Vie -Industrial Quality Engineer Bulgaria M/W - Salomon Wintersports Equipment
Permanent · CHEPELARE
BEIERSDORF
Junior Key Account Manager
Permanent · SOFIA
BEIERSDORF
Brand Manager
Permanent · SOFIA
L'OREAL GROUP
Sales Executive (m/f)
Permanent · SOFIA
ESTÉE LAUDER COMPANIES
Multi-Brand Beauty Advisor, Sofia
Permanent · SOFIA
H&M
Sales Advisor (Bulgaria Mall)
Permanent · SOFIA
H&M
Sales Advisor
Permanent · SOFIA
H&M
Hiring Day Мол Парадайс, София, – Продавач – Консултант на Пълен Или Непълен Работен Ден
Permanent · SOFIA
H&M
Sales Advisor (The Mall)
Permanent · SOFIA
H&M
Sales Advisor (Mall Plovdiv)
Permanent · PLOVDIV
H&M
Sales Advisor (Mall Rousse)
Permanent · RUSE
H&M
Sales Advisor (Paradise Center)
Permanent · SOFIA
SALOMON
Vie - Ingénieur.e Qualité Industrielle H/F Site Bulgarie - Salomon Wintersports Equipment
Permanent · CHEPELARE
BEIERSDORF
Marketing & Shopper Intern
Internship · SOFIA
H&M
Hiring Day Бургас – Продавач – Консултант на Пълен Или Непълен Работен Ден
Permanent · BURGAS
H&M
Sales Advisor
Permanent · STARA ZAGORA
MASSIMO DUTTI
Visual Merchandiser
Permanent · SOFIA
OYSHO
Продавач-Консултант
Permanent · SOFIA
BERSHKA
Продавач-Консултант
Permanent · BURGAS
ZARA
Продавач-Консултант
Permanent · SOFIA
STRADIVARIUS
Продавач-Консултант
Permanent · SOFIA
Автор
Zaman
Опубликовано
29 окт. 2010 г.
Время чтения
3 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Tartışılan defile 700 yıllık medresede yapıldı

Автор
Zaman
Опубликовано
29 окт. 2010 г.

Ünlü moda tasarımcısı Cemil İpekçi'nin tartışılan defilesi, Mardin'deki Kasımiye Medresesi'nde geniş güvenlik önlemleri altında yapıldı.



Cemil Ipekçi Mr.Butterfly Koleksiyonu

Cemil İpekçi'nin Kasımiye Medresesi'nde düzenlediği 'Bir Doğu Masalı Dört Mevsim' adlı defilesi, sona erdi. İki yıl önce Mardin Valiliği'nin desteği ile başlatılan Mardin Halk Eğitim'e bağlı Cemil İpekçi Atölyesi, ilk ürünlerini saat 21.00'de Kasımiye Medresesi'nde sergiledi.

Kasımiye Medresesi'nde 'Bir Doğu Masalı Dört Mevsim' adlı defilede, Cemil İpekçi Atölyesi'nde hazırlanan kostümler büyük bir görsel şovla sergilendi. Defilede ulusal basının yanı sıra çok sayıda yabancı basın mensubu ile sosyete ve iş dünyasından ünlü isimler de yer aldı.

Tasarımları Cemil İpekçi tarafından yapılan ve kadife, pazen, tülbent ve yöreye ait kumaşlar ile o yöredeki birçok inanışın etnik desenlerinin yer aldığı giysiler 30 kadın, 15 erkek manken tarafından podyuma taşındı. Konsepti 'Bir doğu masalını 4 mevsimde anlatmak' olan ve bu nedenle 'Bir Doğu Masalı Dört Mevsim' adı verilen defilenin koreografisini Yasin Soy üstlendi.

Mardin'deki Cemil İpekçi Atölyesi'nin öğretmenleri ve öğrencileri tarafından 6 aylık yoğun bir çalışma ile hazırlanan gösteride özellikle 1950'leri anımsatacak gece ve gündüz kostümleri yer aldı. Defilede yabancı mankenler de podyuma çıktı.

Defilede 3 boyutlu seslendirme ve ışıklandırma sistemi ile çeşitli gösteriler de sunuldu. Davetliler, defilede sergilenen elbiseler eşliğinde 3 boyutlu ışık ve ses sistemi aracılığı ile 4 mevsimi andıran anlar yaşadı.

Defile sonunda bir manken, üzerinde üç dini temsil eden simgelerin olduğu kıyafetle sahneye çıktı. Elindeki barışı simgeleyen dünya ve güvercin maketi ile podyuma çıkan manken, büyük alkış aldı.

CEMİL İPEKÇİ: KIRGIN DEĞİLİM

Defile sonunda kursiyerlerle birlikte alkışlarla sahneye çıkan Cemil İpekçi, herkese teşekkür etti.

Defilede konuşma yapan İpekçi, "Hiç kırgın değilim, bunun en büyük ispatını ekim ayında Kızıltepe'de açacağımız en büyük okulla göstereceğiz. 300 kişilik bir okul, sabah gençlere öğleden sonra ev hanımlarına akşam ise istihdam yaratan iş adamlarına yönelik konfeksiyoncu yetiştirmek üzere okulu açacağız.

O okulun açılmasıyla beraber zaten benim kırılmadığımı göreceğiz. Kırılmış olsaydım zaten defileyi yapmazdım. Mardin'i terk ederdim. Hiç Mardin'e terk etmeye niyetim yok. Onun için burayı çok seviyorum. Beni daha çok hırslandırdı. Şimdiye kadar burada kirada oturuyordum mülk almamıştım. Şimdi Allah nasip ederse mülk alacağım. Evim tamamıyla Mardin'de olsun. Çünkü Mardin bir büyü, Mezopotamya burası kültür ve sanatın beşiğidir." dedi.

Her şeye güzel gözle baktığını anlatan İpekçi, Türkiye'ni demokratik bir ülke olduğunu söyleyerek referandumu örnek gösterdi.

Referandumda 'evet'lerin kazandığını söyleyen İpekçi, "Burada da yüzde 99'u bu defilenin olmasını istiyor. İki yıldan beri beni bağırlarına bastılar. Biz Mardin'i hep eski Mardin olarak alıyoruz; ama Mardin, Kızıltepe, Nusaybin, Ömerli bütünüyle Mardin'dir. İki yıldır bana yardımları, gösterdikleri ilgi bu defileyi yapmama neden oldu." dedi.

VALİ DURUER: TEPKİ GÖSTERENLERİ DE BURADA GÖRMEK İSTERDİK

Mardin Valisi Hasan Duruer de, Cemil İpekçi'ye çiçek vererek Mardin'i tanıttığı için kendisine teşekkür etti.

Vali Duruer, bu defileye tepki gösterenleri de bu mekanda görmek istediğini belirterek, defilenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

(CİHAN)