Опубликовано
19 авг. 2015 г.
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Ticaret merkezleri: Avrupa’da ziyaret oranı 2014 yılında %1,2 yükseldi

Опубликовано
19 авг. 2015 г.

Uluslararası Alışveriş Merkezleri Konseyi (ICSC) alışveriş merkezlerini ziyaret oranının bir önceki yıl %1,2 yükseliş kaydettiğini ifade etti. Bu yükseliş özellikle Güney ve Doğu Avrupa’da etkili oldu. Bunun yanı sıra klasik büyüklükteki merkezler için de %3 yükseliş kaydedildi. Büyük merkezler için bu oran %1,5 oldu.


Westfield Stratford City - AFP


İspanya, Portekiz, İtalyan ve Türk merkezlerde yapılan analize göre bir önceki yıla kıyasla %3,4 büyüme kaydedildi. Doğu Avrupa’da, Çek Cumhuriyeti, Polonya ve Macaristan'da dönem içerisinde %+3,2 ile benzer bir yükseliş kaydedildi. Kuzey ve Batı Avrupa’da yer alan alışveriş merkezleri 2013 yılı içerisinde kaydedilen ile benzer bir oran ortaya koydu.

ICSC(Uluslararası Alışveriş Merkezleri Konseyi) başkanı Alexander Otto, e-ticarette kaydedilen önemli düzeydeki büyümeye rağmen araştırmanın Avrupa’daki ticaret merkezlerinin doğru yolda olduğunu gösterdiğini ifade etti. Ve “yaşam alanının karakterini güçlendirerek, sanal dünyanın sağlayamadığı benzersiz bir deneyim sunuyorlar. Pazarın güncel eksikliklerini ortaya koyarak alışveriş merkezlerimizi günümüzün ve de geleceğin müşterileri için çekici ve uyumlu hale getirmeliyiz” dedi.

ICSC yüzden fazla ülkede, alışveriş merkezlerinde 200 milyon metrekarelik bir alanda, ticari emlak endüstrisinin 70.000’den fazla üyesini çatısı altında topluyor. Avrupa’da profesyonel organizasyonun 45 kadar ülkede 7000’den fazla üyesi bulunuyor.

Copyright © 2024 FashionNetwork.com All rights reserved.