Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
5 дек. 2018 г.
Время чтения
2 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Türk Denim Uzmanı Mavi Büyümeye Devam Ediyor

Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
5 дек. 2018 г.

Mavi büyümeye devam ediyor. Türk denim uzmanının geliri güncel mali yılın ilk dokuz ayında %32 artış kaydetti. Artış Mayıs ayında duyurulan borsada listelenme planı için oldukça olumlu bir gelişme oldu. Mavi'nin geliri 1,78 milyar TL'ye (yaklaşık 300 milyon Euro) ulaştı. Faiz, vergi, yıpranma payı ve amortisman öncesi karı ilk üç çeyrekte %46 yükseldi ve 304 milyon TL'ye (51 milyon Euro) ulaştı.


Mavi'nin en son tanıtım kampanyası - Mavi


Mavi tüm ürün kategorilerinde güçlü performans gösterdi. Denim kategorisi %25, ceket kategorisi %43 ve bluz ve gömlek kategorisi ise %40 artış kaydetti. 

Çevrimiçi ve fiziksel faaliyetini birleştirme çalışmaları yürüten şirket, e-ticarette dünya çapında e-satışlarda %83 artış ortaya koydu. Türk markasının mağaza ağı yedi yeni mağaza açılışıyla biraz daha büyüdü. Mavi'nin doğrudan sahip olduğu mağazaların sayısı 425'e ve toplam satış alanı 145.600 metrekareye ulaştı. Toplamda markanın 35 ülkede 5500 mağazası bulunuyor. 

Mavi'nin CEO'su Cüneyt Yavuz yaptığı açıklamada Mavi'nin bilinirliğinin giderek arttığını ve bunun satışlarına olumlu etkisi olduğunu belirtti. Sabit kurda karşılaştırmalı satışların da %23,5 yükseliş kaydettiğini ifade etti. Yavuz'un ifadesine göre markanın büyümesi aynı zamanda satın alma ve envanter yönetimindeki iyileştirmelerden de kaynaklanıyor.

Yavuz açıklamasında büyümenin devam edeceğini de belirtti. Mavi yılı tarz sahibi olarak kapatmayı planlıyor. 16 yeni mağaza açacak olan marka, mevcut mağazalarından on iki tanesini de büyütecek. Şu an için, şirketin borsada listelenmesi ile ilgili bir bilgi bulunmuyor.
 

Copyright © 2024 FashionNetwork.com All rights reserved.