Автор
AFP
Опубликовано
16 нояб. 2011 г.
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Versace, Haute Couture Moda Haftası’na geri dönüyor

Автор
AFP
Опубликовано
16 нояб. 2011 г.

2004 yılında Paris’te haute couture defilesi düzenlemeye son veren İtalyan marka Versace, Fédération Française de la Haute Couture - Fransız Haute Couture Federasyonu’nun yaptığı açıklamaya göre, Ocak 2012 sonunda düzenlenecek moda haftasındaki yerini tekrardan alıyor olacak.

Resmi katılım takvimini düzenleyen Federasyon kısaca “Versace modaevi Ocak 2012 Haute Couture koleksiyonları programına dahil olmuştur.” açıklamasında bulundu.

Haute Couture, Versace
Versace İlkbahar-Yaz 2012 koleksiyonu


Versace en son Ocak 2004’te Atelier Versace markası altında couture defilesi yapmıştı.

Fransa’da “haute couture” ibaresi yasal olarak korunan, özellikle el işçiliği, özel dikim parçalar ve modaevinde çalışan kişi sayısında göre verilen ayrıcalıklı bir sıfat.

Artık haute couture defilesi yapan büyük Fransız modaevlerinin sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor; Chanel, Dior, Gaultier ve Givenchy. İtalyan Valentino ve Armani’nin haricinde Lübnanlı Elie Saab ve Rabih Kayrouz’da couture defilesi düzenleyenler arasındalar.

Копирайт © 2024 AFP. Все права защищены. Любая информация даннного раздела защищена законом об интелектуальной собственности и не может быть скопирована, перепечатана, изменена, издана или использована в коммерческих целях.