Опубликовано
6 сент. 2011 г.
Время чтения
3 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Xavier Clergerie ve Bertrand Foäche, WHO'S NEXT Pap Paris Fuarı'nın Kuruluşunu Konuşuyorlar

Опубликовано
6 сент. 2011 г.

Xavier Clergerie, Bertrand Foache
Xavier Clergerie, Bertrand Foäche à la conférence de presse d'explications sur la nouvelle organisation


FashionMag.com: Fuar tarihlerini neden Eylül’den Haziran sonuna geri çektiniz?
Xavier Clergerie-Bertrand Foäche: Bu eski bir tartışma konusu. Önceden Jean-Pierre Mocho ile (Sodes eski başkanı ve bayan hazır giyim federasyonunun şimdiki başkanı) denemiştik. Ama önümüze engeller çıkmıştı. Bugün, haziran sonu-temmuz başı olması, bizler için daha kolay.

FM: Sorumu tekrarlamak istiyorum, neden Haziran sonu?
XCBF: Bu karar alım döngüleriyle alakalı. Eylül’de Paris’teki fuarlar parkurlarının sonlarına geliyorlar. Bread&Butter’dan önce ve Pitti Uomo’dan sonra olmamız alım döngüsünün merkezine oturmamızı sağlıyor.

FM: Sizce Berlinli fuarlar bu değişikliği bir saldırı olarak algılamayacaklar mı?
XCBF: Bu bir hata olur. Herkesin kendine ait bir özelliği var. Tam tersine, uluslararası alıcılara önce Floransa’ya, sonra Paris’e son olarakta Berlin’e geçme imkanı sağlıyoruz. Yer değiştirmelerini kolaylaştırıyoruz. Ayrıca Paris’in tepede olması gerektiği de bir gerçek. Berlin’deki Premium salonunun yükselişte olduğunun farkındayız.

FM: Tarih olarak Paris erkek moda haftasının sonu ile Haute Couture moda haftasının başındasınız. Neden?
XCBF: Bu bir devamlılık ve Paris’te gerçek bir moda haftası sağlıyor. Fransız başkentini güçlendiriyor.

FM: Kararı verirken Fransız Couture, hazır giyim federasyonları ve tasarımcılara danıştınız mı?
XCBF: Elbette. Başkan Didier Grumbach ile konu hakkında fikir alışverişinde bulunduk. Mantıklı gözüktü. Erkek giyimine bakarsak, Paris’te Tranoï, Capsule ve bizler önemliyiz. Amaç süper bir fuar olan Pitti Uomo ile yarışmak değil. Ama Paris’te kendi önerimize sahip olmak.

FM: Basın toplantısında, Mr Brown yani sizin erkek sektörü üzerinde durdunuz. Hatta “kendi erkek stratejimize sahibiz” bile dediniz?
XCBF: Tekrarlayabiliriz de...Pitti Uomo’yu taklit etmek konu dışı olur. Bizim erkek ürünlerimiz öncelikle, sayısı artan, erkek koleksiyonları lanse eden bayan markalar. Buna erkek sektörüne Fransız bakış açısı diyebiliriz. Pitti’de, uluslararası alıcılar, mesela Asyalılar, İtalyan markalara gideceklerdir.

FM: Versailles Fuar alanındaki merkez salonlardasınız. Bu kendini nasıl gösterecek?
XCBF: Bunun hakkında konuşmak için çok erken... Tek söyleyebileceğimiz, merkezi salonun diğerleriyle bağlantıda olacağı. Böylece tüm sektörlere ait salonlardan giriş yapılabilecek.

FM: Önümüzdeki fuar için “etik” temasını işlemiyorsunuz. Neden?
XCBF: Biz moda fuarı yapıyoruz. Bizler için etik normal bir yaklaşım, mantıklı hatta. Etik bir markayı diğerlerinden ayırmak normal olmazdı. Etik bir marka moda karakterine göre o veya bu sektöre göre yerini alacaktır.

FM: Stand kiraları için nasıl bir politika izleyeceksiniz?
XCBF: Who’s Next’te uygulananın aynısı olacak. Bizim fuarımız ve Pap Paris aynı seviyedeydi. Mess Aroun için mesela daha farklı uygulamalar var.

FM: Fast fashion fuarı Sixty Days bütün bunlar arasında nerede duruyor?
XCBF: Sixty Days sadece bir kere düzenlendi. Göreceğiz. Fuarı ortaklaşa yürüttüğümüz Eurovet ile görüşmeler yapmaktayız, kendileri aynı zamanda sourcing fuarı eksperleri.

FM: Basın konferansında ayakkabı markaları tarafından eleştirildiniz. Sizce bu sektör için yeni tarihiniz ne kadar uygun?
XCBF: Bize deniyordu ki; Çinliler Paris’e gelip kopyalar, ardından Eylül ayında Micam’da satarlar. Biz, pazarın gerçekçiliğinden yanayız. Jean Paul Leroux (Mess Around fuarının kurucusu) pazarını çok iyi tanıyor. Bu kararımızı onunla beraber verdik. Bizce markalar hazır olabilirler. Bu demek değil ki takımcıları kaybetmeyeceğiz. Ama yenilerini de kazanabiliriz...

Copyright © 2024 FashionNetwork.com All rights reserved.