27
Вакансии
L'OREAL GROUP
Sales Executive (m/f)
Permanent · SOFIA
ESTÉE LAUDER COMPANIES
Key Account Manager
Permanent · SOFIA
SALOMON
Vie -Industrial Quality Engineer Bulgaria M/W - Salomon Wintersports Equipment
Permanent · CHEPELARE
BEIERSDORF
Junior Key Account Manager
Permanent · SOFIA
BEIERSDORF
Brand Manager
Permanent · SOFIA
ESTÉE LAUDER COMPANIES
Multi-Brand Beauty Advisor, Sofia
Permanent · SOFIA
H&M
Sales Advisor (Bulgaria Mall)
Permanent · SOFIA
H&M
Sales Advisor
Permanent · SOFIA
H&M
Hiring Day Мол Парадайс, София, – Продавач – Консултант на Пълен Или Непълен Работен Ден
Permanent · SOFIA
H&M
Sales Advisor (The Mall)
Permanent · SOFIA
H&M
Sales Advisor (Mall Plovdiv)
Permanent · PLOVDIV
H&M
Sales Advisor (Mall Rousse)
Permanent · RUSE
H&M
Sales Advisor (Paradise Center)
Permanent · SOFIA
SALOMON
Vie - Ingénieur.e Qualité Industrielle H/F Site Bulgarie - Salomon Wintersports Equipment
Permanent · CHEPELARE
BEIERSDORF
Marketing & Shopper Intern
Internship · SOFIA
H&M
Hiring Day Бургас – Продавач – Консултант на Пълен Или Непълен Работен Ден
Permanent · BURGAS
H&M
Sales Advisor
Permanent · STARA ZAGORA
MASSIMO DUTTI
Visual Merchandiser
Permanent · SOFIA
OYSHO
Продавач-Консултант
Permanent · SOFIA
BERSHKA
Продавач-Консултант
Permanent · BURGAS
ZARA
Продавач-Консултант
Permanent · SOFIA
STRADIVARIUS
Продавач-Консултант
Permanent · SOFIA
Автор
Kobiden
Опубликовано
15 нояб. 2010 г.
Время чтения
4 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Yılda 120 bin çift ayağı giydiriyor

Автор
Kobiden
Опубликовано
15 нояб. 2010 г.

ADANA - Ayakkabı sektörüne yaklaşık 20 yıl önce adım atan Kaplanlar Ayakkabı, yurtiçinde 'Halil Zeyno' markasıyla yaptığı yeni mağaza yatırımlarıyla pazar ağını genişletmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde açılan Viranşehir ve Siirt mağazalarıyla birlikte üretim kapasitesinde de artış sağlayan firma, yurtiçindeki toplam 6 şubesiyle, yılda yaklaşık 120 bin çift ayağı giydiriyor. Kaplanlar'ın hedefi ise 5 yıl içinde 25 şubeye ulaşmak.

Halil Zeyno'nun marka serüveninin yaklaşık 25 yıl öncesine dayandığını ifade eden Kaplanlar Ayakkabı San. ve Tic. Limited Şirketi Genel Koordinatörü Esat Şentürk, Kaplan ailesinin Midyat'tan Adana'ya göç ettikten sonra ayakkabı sektörüne adım attığını söyledi. Firmanın kuruluş hikayesini anlatan Şentürk, "Firma yaklaşık 20 sene önce girdiği ayakkabı sektöründe önce toptancılık yapıyordu. Bölge geneline mal verirken ardından üretime başladı. Üretimle birlikte zaman içinde 2005 yılında markalaşma sürecine girdi ve kendi bünyesinde markalarını oluşturma yoluna gitti. Bonzai erkek ayakkabı grubu, Espino kadın ayakkabı grubu ve spor ayakkabıda Türko Sport markalarını piyasaya sundu. Bu markalarla toptancılığa devam ederken, 'Neden kendi perakende mağazalarımızı kurmuyor ve ürettiğimiz ayakkabıları oralarda pazarlamıyoruz' diye düşündük ve ortaya mağaza zinciri konsepti çıktı. Şu an gelinen noktada, yurtiçinde Halil Zeyno markasıyla oluşturduğumuz 6 perakende mağazasıyla müşterilerimize hizmet veriyoruz" bilgisini verdi.

Faaliyet alanlarını hızla genişlettiklerini ifade eden Şentürk, "Adana'da bulunan iki mağazamızın yanı sıra; Midyat, Viranşehir, Siirt ve Diyarbakır'da da mağazalarımızla hizmet sunuyoruz. Devreye aldığımız her mağaza ile satış kapasitemizde yaklaşık 20 bin çift ayakkabı artışı yakalıyoruz. Yurtiçindeki toplam 6 şubemizle, yılda yaklaşık 120 bin çift ayağı giydiriyoruz. 5 yıl içinde 25 şubeye ulaşmayı planlıyoruz. Örneğin Osmaniye bizim için çok önemli bir pazar, mağaza için yer bakıyoruz. Eskişehir, İstanbul ve İzmir'de kuracağımız mağazaların yerleri belirlendi. Onları da altyapımızı tamamladıktan sonra sırasıyla devreye alacağız" dedi. Şentürk, " Mağaza açtığımız her yerde, halk bizi inanılmaz içtenlikle karşıladı. Gittiğimiz her yerde ilgiyle karşılanıyoruz, ürünlerimiz tercih ediliyor. Gittiğimiz her yerde Adana'yı anlatıyoruz, elimizden geldiğince bölge ekonomisine katkı sağlamaya özen gösteriyoruz. Atağımıza Doğu'dan başladık. Yılda iki ya da üç mağaza hedefiyle yola devam ediyoruz. Türkiye'nin 81 ilinde 81 mağazaya ulaşma hedefindeyiz" şeklinde konuştu.


Yurtdışı atağına Demokratik Kongo Cumhuriyeti ile başlıyor

Yurtdışı pazarında şu an Demokratik Kongo Cumhuriyeti ile Norveç'e mal gönderdiklerini dile getiren Şentürk, hedef pazarlarının ağırlıklı olarak Afrika ülkeleri olduğunu bildirdi. Yurtdışında da perakende mağaza açma projelerinin bulunduğunu söyleyen Şentürk, perakende zincirlerinden birini Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde kurmayı planladıklarını ifade etti. Şentürk, "Oradaki distribütörümüzle bir toplantı gerçekleştireceğiz. Bu konuda görüşmelerimiz halen sürüyor. Bir yandan da fizibilite araştırmalarını yapıyoruz. Yurtdışı atağımıza oradan başlamayı planlıyoruz. Orada daha hızlı ilerleyeceğiz. Toptan ürün zaten gönderiyoruz. Bununla birlikte, Norveç'e de iki haftada bir yaklaşık 3 bin çift ürün gönderiyoruz" dedi.

Toplam üretimin yüzde 40'ını ihracata ayırdıklarını ifade eden Esat Şentürk, atölyelerinden birinin sadece ihracata yönelik üretim gerçekleştirdiğini söyledi. Yeni ülkelerle pazar ağını genişleteceklerini söyleyen Şentürk, şöyle devam etti: "Yurtdışındaki hedef pazarlarımız arasında bulunan Cezayir, İran, Sudan ile görüşmelerimiz sürüyor. TUSKON aracılığıyla yurtdışında, çeşitli noktalarda bağlantı sağlayabiliyoruz. Yurtdışındaki gelişmelerle birlikte kapasitemizde artış sağlayacağız. Artan kapasitemizle birlikte tesis yatırımı da yapmayı planlıyoruz. Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde yer bakıyoruz. Üretim kapasitemizde artış sağlayıp altyapımızı hazır hissettiğimizde asıl hedefimiz olan büyük alışveriş merkezlerine şube açma konusunda çalışmalara yöneleceğiz."


El yapımı üretim yapıyor

Üretimlerini 5 farklı atölyede gerçekleştirdiklerini ifade eden Esat Şentürk, üretilen ayakkabıların orijinal deri olduğunu dile getirdi. Üretimin fabrikasyon değil, el yapımı olduğunu vurgulayan Şentürk, ayak sağlığına çok önem verdiklerini ve ayakkabı satışında insanların ayak yapısı ve mesleğini göz önünde bulundurduklarını belirtti. "Kaliteden ödün vermiyoruz" diyen Şentürk, doktor tavsiyeli ayakkabılar üretme konusunda Ar-Ge çalışmaları yürüttükleri bilgisini verdi.