Автор
Reuters
Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
30 окт. 2019 г.
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

İtalyan Moncler Satışlarında Üçüncü Çeyrekte %10 Yükseliş

Автор
Reuters
Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
30 окт. 2019 г.

İtalyan lüks dış giyim üreticisi Moncler'in gelirleri, Hong Kong'da aylarca süren protestolar nedeniyle "bastırılmış bir performans" sergilese de, üçüncü çeyrekte pazar beklentilerinin üzerinde kalarak sabit kurda %10 yükseliş kaydetti.


Fotoğraf: Moncler


Reuters'in yaptığı bir araştırmaya göre, ilk dokuz ayda satışlar sabit kurda %12 oranında artarak 995,3 milyon Euro’ya (1,1 milyar Dolar) ulaştı. Ortalama analist tahmini ise 990 milyon Euro olarak belirtilmişti.

Asya ve toplam gelirin yaklaşık %40'ını ortaya koyan dünyanın geri kalanında, Japonya, Anakara Çin ve Kore sayesinde, üçüncü çeyrekte %15 yükseliş kaydedildi. İtalya'da satışlar %4 oranında Avrupa'da ise %7 oranında büyüme kaydetti. 

Geçici olarak mağazalarını kapatması gerekmesinin ardından üçüncü çeyrekte Moncler'in Hong Kong'daki satışları %40 düşüş kaydetmişti. Moncler dördüncü çeyreğin başlangıcı itibariyle Hong Kong'da iyileşme yönünde bir gelişme olmadığını belirtti.

Puf mont üreticisi bölgede görüşülmekte olan bazı yatırımlarını ertelediklerini veya beklemeye aldıklarını ve kira fiyatlarının düşürülmesine yönelik mal sahipleri ile görüşmeler gerçekleştirdiklerini de belirtti.

 

© Thomson Reuters 2024 Все права защищены.